EZVN (Etnische Zakenvrouwen en Managers). Een event ook waarvan het programma gewoonlijk uitloopt ‘omdat ze bij #ezvn weten hoe je een feestje moet vieren’ aldus @NicoletteLoonen op twitter bij een vorige editie. Dit keer werd goed op de tijd gelet en om 23.00 uur waren volgens draaiboek de prijswinnaars bekend en ZijWasErbij."> EZVN (Etnische Zakenvrouwen en Managers). Een event ook waarvan het programma gewoonlijk uitloopt ‘omdat ze bij #ezvn weten hoe je een feestje moet vieren’ aldus @NicoletteLoonen op twitter bij een vorige editie. Dit keer werd goed op de tijd gelet en om 23.00 uur waren volgens draaiboek de prijswinnaars bekend en ZijWasErbij." /> EZVN (Etnische Zakenvrouwen en Managers). Een event ook waarvan het programma gewoonlijk uitloopt ‘omdat ze bij #ezvn weten hoe je een feestje moet vieren’ aldus @NicoletteLoonen op twitter bij een vorige editie. Dit keer werd goed op de tijd gelet en om 23.00 uur waren volgens draaiboek de prijswinnaars bekend en ZijWasErbij." />
AWARDS UITGEREIKT TIJDENS EZVN-GALA

EZVN14 018Eerder op de avond verwelkomde voorzitter en oprichter Maritza Russel in een prachtig aangeklede Rotterdam-zaal in het WTC de 250 gasten (m/v) in galajurken en smokings. Tijdens het diner presenteerde Ronald Kolk zijn nieuwe wintercollectie en kleedde presentator Jörgen Raymann zich ook nog even in de rol van Tante Es. Er werd gedanst op de muziek van Band 2 Remember en om 22.30 uur werden de winnaars door de juryvoorzitter Hans de Boer bekendgemaakt.

EZVN14 016 Small   DSC03898b Small   DSC03905b Small
vlnr: De aanmoedigingsprijs (aanstormend talent) is voor Deniece von Harras van fiscaal adviesbureau NXT Business. Haar blijheid en enthousiasme spatte van het podium. Etnische Vrouwelijke Manager 2014 is Isabel Conradus, manager Gas Processing Design External bij Shell.  Beiden werden gekozen uit een voordracht van ieder drie genomineerden. Voor de titel Etnische Zakenvrouw Nederland 2014 was - vrij uniek - één genomineerde. De award ging dan ook naar Anchou Zhang, oprichter en eigenaresse van het Court Garden Hotel.

Het Court Garden Hotel in Den Haag is het eerste en meest duurzame hotel in Nederland dat een officiële Groenverklaring van het Ministerie van Milieu, het Energielabel A+ én het Green Key Gold keurmerk heeft. Het hotel is van boven tot beneden compleet geisoleerd staat er op hun site. Achou Zhang startte het hotel drie jaar geleden samen met haar echtgenoot.

DSC03851 SmallHet was de tiende keer dat de awards werden uitgereikt. Voorzitter van de Raad van Toezicht van de EZVN, Harriette Verwey, bedankte Maritza op het podium voor haar jarenlange inzet.

Met de uitreiking van de Awards wil de EZVN etnische vrouwen stimuleren om economisch zelfstandig te worden door het ondernemerschap of door te stromen naar hogere en topfuncties in met name het bedrijfsleven. Daarnaast wil de EZVN met het uitreiken van de awards positieve rolmodellen creëren en deze zichtbaar maken.

DSC03834 Small DSC03836 Small DSC03848 Small
ZijSpreekt (rechts) met Leontine van Hooft (Green Dream Compagny), Carien Scheele (Directie Emancipatie OCW) met hun echtgenoten
Ieder jaar wordt een persoon speciaal genoemd. Blij verrast is Carien Scheele, die onlangs de Liesbeth van Dorsser Keusprijs kreeg
Een oorverdovend applaus en tromgeroffel waartoe Harriette Verweij het publiek uitnodigde om Maritza te danken voor 10 jaar voorzitterschap
DSC03865 Small DSC03870 Small DSC03875 Small
Tweede Kamerlid voor de PvdA, Tanja Jadnanansing De avondjurken collectie van couturier Ronald Kolk, natuurlijk met bruid De meester zelf in een opvallend kledingstuk
DSC03877 Small DSC03880 Small DSC03881 Small
Jurylid Gerda Havertong en echtgenoot Roelof Lenten
Muzikaal intermezzo door Band 2 Remember en dansers
Zo uitnodigend dat de dansvloer snel volliep
DSC03899 Small DSC03911 Small DSC03907 Small
Jurylid Lavooij met de Etnische Manager van het jaar Isabel Conradus
Juryvoorzitter Hans de Boer en Etnische Zakenvrouw Nederland 2014 Anchou Zhang
Collega's en familie van de eigenaresse Court Court Garden Hotel zijn blij
DSC03919 Small DSC03920 Small DSC03890 Small
Mevr. W. Roman van Mi Caas Thuiszorg, een particulier thuiszorgbureau
Lejla en Mirza Barakovic. Zij was met haar bedrijf Healthy Body kandidaat voor de nominatie aanmoedigingsprijs
Dochter Maritza Russell zorgt o.a. voor de verkoop van loten voor het goede doel '100 naar de top'

DSC03918 Small

Tot slot betrokkenen en prijswinnaars rondom het tienjarig lustrum op het podium. Op naar 2015 voor het volgende EZVN-event.

Fotografie: MM @MargaMiltenburg zelf, met dank aan Anne Marie Hazenberg @AMH010 voor foto's Deniece en Tante Es.

Meer foto's op EVZN-facebook. En voor de achtergronden van de prijswinnaars zie hun website.

Marga Miltenburg
12 oktober 2014

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Impressie van uitreiking regionale Vrouw in de Media Awards 2023 aan de winnaars bij regionale omroepen door initiatiefnemers Janneke van Heugten en Marga Miltenburg.

De landelijke Vrouw in de Media Award 2022 is voor Mirjam Kaijer. Ze schreef het boek 'Ik ben geen man' en ze richtte Voices for Women op waarmee ze aandacht vraagt voor meer onderzoek naar de man-vrouwverschillen in de zorg. Bekijk de impressie van de overhandiging door de initiatiefnemers Expertdatabase Vaker in de Media en Sprekersbureau ZijSpreekt.

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.