UITREIKING VROUW IN DE MEDIA AWARDS 2013

Dressuurrijdster en zakenvrouw Anky van Grunsven heeft vrijdag 24 januari de vidmuitreiking 2014 4 smallVrouw in de Media Award 2013 in ontvangst genomen. De prijs werd tijdens het seminar 'Een helder profiel in de media' in Nijkerk uitgereikt door de prijswinnares van 2012, Tineke Ceelen.

Van de ruim 1800 mensen die online hun stem uitbrachten op de 20 genomineerden vond 21 procent dat sportvrouw Anky van Grunsven zich het beste als deskundige in de media heeft geprofileerd.

vidmuitreiking 2014 16 smallZichtbaarheid in de media

De Vrouw in de Media Award is een initiatief van mediaplatform VIDM.nl (Janneke van Heugten) en sprekersbureau ZijSpreekt (Marga Miltenburg) en is voor de vijfde keer uitgereikt. De initiatiefnemers zetten zich in voor het vergroten van de zichtbaarheid van vrouwelijke deskundigen in de media. Van alle deskundigen die aan het woord komen in nieuws- en opinieprogramma's bij de Publieke Omroep is slechts 33% vrouw (NPO februari 2013). Eerder ging de Vrouw in de Media Award naar Tineke Ceelen (2012), Arabiste Petra Stienen (2011), de  politici Femke Halsema (2010) en Neelie Kroes (2009). (vlnr Marga Miltenburg, Anky van Grunsven, Tineke Ceelen, Janneke van Heugten - foto's Suzanne Hanekamp).

Anky van Grunsven

Anky van Grunsven is niet alleen de Nederlander die (individueel) de meeste Olympische medailles in de sportgeschiedenis heeft behaald. Ze heeft sinds 2009 het Anky Education Center, een trainingscomplex op het gebied van dressuur. Daarnaast is Anky ook een succesvolle zakenvrouw met haar opgerichte kledinglijn, ANKY® Technical Casuals. In vele landen in een groot deel van Europa, Noord-Amerika, Azië en Australië wordt bij ruitersportzaken het merk verkocht.
'Anky heeft Nederland mede op de kaart gezet als paardensportland. Ze is een inspiratiebron  en zich bewust van haar boegbeeld functie binnen de paardensport. Altijd zichzelf, een vakvrouw die meer te vetellen heeft dan alleen sport. Een veelzijdige sportvrouw die gezien haar prestaties deze titel zeker verdient', aldus de reacties van de vele stemmers.

vidmuitreiking 2014 2 smallUitreiking door Tineke Ceelen

Tineke zei het heel fijn te vinden om de award (deze keer van keramiste Jikke van de Waal-Bijma) uit te mogen reiken aan een collega-Brabantse. 'We delen ook het platte dialect. Wat we niet delen is de sport, dat kunt u wel zien ;-). Anky heeft heel veel titels, medailles en prijzen op haar naam staan en ik ben hartstikke trots nu deze welverdiende Vrouw in de Media Award te mogen overhandigen. Je bent een rolmodel en ook nog eens ambassadeur van heel veel goede doelen, behalve die van mij (Stichting Vluchteling) en daar gaan we wat aan doen'. 

Dankwoord Anky van Grunsven

'Ik ben hartstikke blij met deze award. Ik moet eerlijk zeggen dat ik echt wel geprobeerd heb om mijn volgers op social media op mij te laten stemmen. Dat is ook de bedoeling van Vrouwen in de Media, dat je je profileert in wat je doet en dat is goed gelukt. Zorg dat je zichtbaar bent. Als er geen nieuws is kun je het ook maken. Er is altijd wel iets waar je iets van vindt of waar je je voor in kunt zetten. Blijf niet achter de schermen en durf naar buiten te treden. Toon lef. Ik ben niet bang om datgene te zeggen wat ik vind en dat raad ik iedereen aan die in de media wil komen'.

Onderzoek Nederlandse Nieuwsmonitor

Het publiek kon kiezen uit nominaties van twintig prominente vrouwen. De nominaties kwamen tot stand op basis van onderzoek naar de zichtbaarheid van vrouwen in de Nederlandse media in 2013 door de Nederlandse Nieuwsmonitor. Het publiek kon vervolgens online stemmen op de vrouw die in de media het sterkst haar expertise heeft uitgedragen. Anky van Grunsven kreeg 21% van de 1800 stemmen, gevolgd door Herna Verhagen (CEO PostNL, 17%) en Monique Samuel (politicoloog, 8 procent). Edith Schippers, minister van Volksgezondheid en Welzijn, werd, net als de twee voorgaande jaren ervoor, in 2013 het meest in de media genoemd. Het rapport van de Nederlandse Nieuwsmonitor is te downloaden.

vidmuitreiking 2014 8 smallYou Go Girl Award voor Jente de Vries

Naast de Vrouw in de Media Award werd voor het eerst de You Go Girl Award uitgereikt. Een nieuwe aanmoedigingsprijs. Sociaal ondernemer Jente de Vries is winnaar van de You Go Girl Award 2013. Van de ruim 1800 mensen die online hun stem uitbrachten op de vijf genomineerden vond 40,4 procent dat Jente de meest effectieve stappen heeft gezet om als deskundige in haar vak meer zichtbaar te worden in de media. Jente is mede-oprichter van Kromkommer, een initiatief tegen voedselverspilling.

vidm en ygg awards 2013 uitreiking 240114 033b smallJurylid Geertje Algera (redacteur/verslaggever KRO-NCRV televisie), maakte namens Harmke Oudenampsen (Journalist, regisseur online video, storyteller, freelance redacteur NOS Journaal) en Petra Stienen (publicist, Arabist, onafhankelijk adviseur, spreker, winnares Vrouw in de Media Award 2011 en voorzitter van de jury), de prijswinnaar bekend. Het publiek kon stemmen op vijf genomineerden, vlnr: Tineke Rensen, Shirin Musa, Jente, Marion Tjin-Tjam-Shin en Erika Morren.

Bekijk de impressie van de uitreiking, gemaakt door Ely Hackmann van magUzien.tv.

De uitreiking van de Awards werd mogelijk gemaakt door:

 logo vidm 13 zijspreekt logo rgb nieuwsmonitor umagbestkijken custom suzannehanekamp logo  1 logo staand  rgb small

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Impressie van 15de editie Vrouw in de Media Awards op 080324 bij Beeld en Geluid in Hilversum. Presentatie: Janneke van Heugten en Marga Miltenburg

Impressie van uitreiking regionale Vrouw in de Media Awards 2023 aan de winnaars bij regionale omroepen door initiatiefnemers Janneke van Heugten en Marga Miltenburg.

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.