ONTHULLING BORSTBEELD MARGA KLOMPé IN TWEEDE KAMER

Op initiatief van het Bestuur van de Marga Klompé Stichting zal op maandag 12 november 2012 een borstbeeld van Marga Klompé in het gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag worden onthuld. Het beeld is ontworpen en in brons gegoten door de Tilburgse beeldhouwster Margot Homan. Met de onthulling van haar borstbeeld staat voor het eerst een vrouwelijk borstbeeld van een politica in het Tweede Kamergebouw.

De onthulling zal worden verricht door mevrouw mr. M.H.M. Gardeniers-Berendsen, voormalig Minister van CRM, Tweede Kamerlid, lid van de Raad van State en nog altijd actief in vele bestuurlijke functies. Na de onthulling in de Statenpassage van het Tweede Kamergebouw zullen in de Oude Zaal enkele toespraken worden gehouden.

Programma:

11.00 uur: Inloop en koffie

11.10 uur: Welkom door Agnes van Ardenne, voorzitter Marga Klompé Stichting Onthulling borstbeeld en toespraakje door Til Gardeniers Toelichting op het borstbeeld door kunstenares Margot Homan

11.20 uur: In ontvangst nemen van borstbeeld door Anouchka van Miltenburg, voorzitter van de Tweede Kamer

11.30 uur: Gezelschap begeeft zich naar Oude Zaal

11.45 uur: Podiumgesprek olv Marga Miltenburg met Til Gardeniers, Ruud Lubbers en Anoucka van Miltenburg over de betekenis van Marga vroeger en nu

12.15 uur: Toespraak door Prof. Mirjam van Reisen, Bijzonder Hoogleraar Marga Klompe Leerstoel aan de Universiteit van Tilburg:

De verbeelding van Marga als inspiratie van jonge generaties

12.45 uur: Einde officiële gedeelte

Het gezelschap begeeft zich naar de Rooksalon voor de gezamenlijke lunch

14.00 uur: Einde programma

Als u bij deze bijeenkomst aanwezig wilt zijn, dan kunt tot uiterlijk 1 november zich aanmelden door een mail te sturen naar agnesvanardenne@gmail.com. Graag een kopie van de email en identiteitsbewijs meenemen en aan de beveiligingsbalie van de Tweede Kamer ingang Plein 2 tonen.
 


Collectie SPAARNESTAD PHOTO / W.P. v.d. Hoef
« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

De landelijke Vrouw in de Media Award 2022 is voor Mirjam Kaijer. Ze schreef het boek 'Ik ben geen man' en ze richtte Voices for Women op waarmee ze aandacht vraagt voor meer onderzoek naar de man-vrouwverschillen in de zorg. Bekijk de impressie van de overhandiging door de initiatiefnemers Expertdatabase Vaker in de Media en Sprekersbureau ZijSpreekt.

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.