Kirsten van den Hul hoorde via een skypeverbinding vanuit Egypte dat zij de Joke Smit Prijs 2013 (10.000,-) krijgt en zakencoach Josette Dijkhuizen de aanmoedigingsprijs (1.000.,-).nbsp;"> Kirsten van den Hul hoorde via een skypeverbinding vanuit Egypte dat zij de Joke Smit Prijs 2013 (10.000,-) krijgt en zakencoach Josette Dijkhuizen de aanmoedigingsprijs (1.000.,-).nbsp;" /> Kirsten van den Hul hoorde via een skypeverbinding vanuit Egypte dat zij de Joke Smit Prijs 2013 (10.000,-) krijgt en zakencoach Josette Dijkhuizen de aanmoedigingsprijs (1.000.,-).nbsp;" />
JOKE SMIT PRIJS VOOR KIRSTEN VAN DEN HUL

boekpres kirsten van den hul 8Tijdens een afgeladen congres over Kracht in de Remise in Den Haag reikte minister Jet Bussemaker van OCW twee cheques uit aan - heel leuk - twee deskundige sprekers van ZijSpreekt. Change agent Kirsten van den Hul hoorde via een skypeverbinding vanuit Egypte dat zij de Joke Smit Prijs 2013 (10.000,-) krijgt en zakencoach Josette Dijkhuizen de aanmoedigingsprijs (1.000.,-).

De jury koos Kirsten uit drie genomineerden. Naast haar waren zakenvrouw Annemarie van Gaal en Gerda de Vries, directeur emancipatiebureau Feniks, kandidaat. De jury noemde Kirsten een aanstekelijke ambassadeur van 'de vrouwenzaak'. 

joset dijkhuizen 13bJosette Dijkhuizen begeleidt met haar Krachtbedrijf vrouwen die in opvanghuizen zitten naar het ondernemerschap. Opmerkelijk is dat beide prijswinnaars als vrouwenvertegenwoordiger de Verenigde Naties hebben mogen toespreken. Kirsten in 2011, Josette onlangs in oktober.

De Joke Smit prijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt en is genoemd naar de - op 48-jarige leeftijd - in 1981 overleden feministe Joke Smit. Zij heeft een vooraanstaande rol vervuld in de vrouwenemancipatiebeweging.

Lees de toelichting van de jury in het bericht van de Rijksoverheid.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Impressie van uitreiking regionale Vrouw in de Media Awards 2023 aan de winnaars bij regionale omroepen door initiatiefnemers Janneke van Heugten en Marga Miltenburg.

De landelijke Vrouw in de Media Award 2022 is voor Mirjam Kaijer. Ze schreef het boek 'Ik ben geen man' en ze richtte Voices for Women op waarmee ze aandacht vraagt voor meer onderzoek naar de man-vrouwverschillen in de zorg. Bekijk de impressie van de overhandiging door de initiatiefnemers Expertdatabase Vaker in de Media en Sprekersbureau ZijSpreekt.

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.