Funda Müjde is op 28 mei op de handbike vertrokken naar Istanbul. Uitgezwaaid door familie en vrienden tijdens een mooi event in het Olympisch Stadion. Funda vraagt met haar krachttoer aandacht voor de beperkte rolstoeltoegankelijkheid van Nederland. Én ze legt de symbolische omgekeerde tocht af die haar vader ooit aflegde toen hij naar Nederland kwam."> Funda Müjde is op 28 mei op de handbike vertrokken naar Istanbul. Uitgezwaaid door familie en vrienden tijdens een mooi event in het Olympisch Stadion. Funda vraagt met haar krachttoer aandacht voor de beperkte rolstoeltoegankelijkheid van Nederland. Én ze legt de symbolische omgekeerde tocht af die haar vader ooit aflegde toen hij naar Nederland kwam." /> Funda Müjde is op 28 mei op de handbike vertrokken naar Istanbul. Uitgezwaaid door familie en vrienden tijdens een mooi event in het Olympisch Stadion. Funda vraagt met haar krachttoer aandacht voor de beperkte rolstoeltoegankelijkheid van Nederland. Én ze legt de symbolische omgekeerde tocht af die haar vader ooit aflegde toen hij naar Nederland kwam." />
FUNDA'S KRACHTTOER NAAR ISTANBUL

funda 4 krachttoerEen intensieve training van een jaar is aan haar reis vooraf gegaan. Ze legt in totaal 4000 kilometer af op een speciaal aangepaste fiets, de Berkelbike. Hoewel Funda wordt begeleid, is de rit naar Turkije natuurlijk niet helemaal zonder risico. Funda voor AT5: 'Ik denk vooral dat het verkeer geen rekening met me gaat houden. Dat vind ik wel heel eng'. Over drie maanden hoopt Funda aan te komen in Istanbul.

De tocht is bijzonder omdat Funda een incomplete dwarslaesie heeft. Ze raakte in 2007 betrokken bij een taxi-ongeluk in Istanbul en sindsdien zit ze in een rolstoel. Met haar fietstocht vraagt Funda aandacht voor het belang van bewegen: "Bewegen is ontzettend belangrijk, (juist) ook voor mensen met een beperking!"

funda 3 krachttoerFunda doet verslag van haar reis op de pagina Gezondheid van de Telegraaf: 'Om half tien komen we aan bij het Olympisch Stadion waar een team van de liefste mensen klaar staat om alles op rolletjes te laten lopen. Er wordt van alle kanten aan me getrokken. Lieve woorden, kussen, interviews, een Ierse blessing song (gezongen door Leoni Jansen) en voor ik het weet word ik met mijn meefietsers onder luid gejuich het Stadion uitgezwaaid'. De kickoff werd vastgelegd door fotograaf Mo Ajammal en is te zien op Funda's facebookpagina.

Lees ook haar blog 'Stop de Angst' op de site van haar stichting Bewegen is Leven en hierop zijn ook donaties voor haar reis zeer welkom.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Op 21 mei overhandigden Marga Miltenburg (ZijSpreekt) en Janneke van Heugten (Vaker in de media) de Vrouw in de Media-award 2020 aan Marieke Blom, hoofdeconoom ING Nederland.

Video: Geertje Algera Media

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.