maandblad Opzij de machtigste vrouw van Nederland op dit moment. De jury koos de VVD-politica (49) uit een lijst van 100 invloedrijke vrouwen. „Er ligt veel op haar schouders, nu en de komende tijd, maar Schippers weet de lasten slim te dragen.”, aldus juryvoorzitter Margriet van der Lindennbsp; tijdens de presentatie van de jaarlijkse Opzij Top-100 in de Stadsschouwburg in Amsterdam."> maandblad Opzij de machtigste vrouw van Nederland op dit moment. De jury koos de VVD-politica (49) uit een lijst van 100 invloedrijke vrouwen. „Er ligt veel op haar schouders, nu en de komende tijd, maar Schippers weet de lasten slim te dragen.”, aldus juryvoorzitter Margriet van der Lindennbsp; tijdens de presentatie van de jaarlijkse Opzij Top-100 in de Stadsschouwburg in Amsterdam." /> maandblad Opzij de machtigste vrouw van Nederland op dit moment. De jury koos de VVD-politica (49) uit een lijst van 100 invloedrijke vrouwen. „Er ligt veel op haar schouders, nu en de komende tijd, maar Schippers weet de lasten slim te dragen.”, aldus juryvoorzitter Margriet van der Lindennbsp; tijdens de presentatie van de jaarlijkse Opzij Top-100 in de Stadsschouwburg in Amsterdam." />
EDITH SCHIPPERS MACHTIGSTE VROUW

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is volgens maandblad Opzij de machtigste vrouw van Nederland op dit moment. De jury koos de VVD-politica (49) uit een lijst van 100 invloedrijke vrouwen. „Er ligt veel op haar schouders, nu en de komende tijd, maar Schippers weet de lasten slim te dragen.”, aldus juryvoorzitter Margriet van der Linden  tijdens de presentatie van de jaarlijkse Opzij Top-100 in de Stadsschouwburg in Amsterdam.

oktober 2013 006 mediumZorg is volgens de jury hét maatschappelijke thema van dit moment en tegelijkertijd ook de grootste kostenpost van het kabinet. Van der Linden „Het is aan Edith Schippers om te voorkomen dat deze kosten niet verder groeien. Zij is de eerste die er in jaren in is geslaagd te zorgen dat de overheid minder aan zorg uitgeeft dan begroot. Met het zorgakkoord dat ze in juli sloot, heeft Schippers miljoenen weten te besparen.”

Edith Schippers zei bij de uitreiking vereerd te zijn met de titel, 'omdat het niet om mij maar om de zorg gaat. Het laat zien hoe belangrijk de zorgsector is.' (foto: Margriet van der Linden, Edith Schippers en presentatrice Eva Jinek).

De Opzij Top-100 van machtige vrouwen is voor de vijfde keer samengesteld aan de hand van tien categorieën, uiteenlopend van sport en cultuur tot politiek en bedrijfsleven. Op de lijst staan namen als de voorzitter van de raad van bestuur van PGGM, Else Bos (nummer 1 bedrijfsleven), lid raad van bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep, Shula Rijxman (nummer 1 media) en toptennisser Esther Vergeer (nummer 1 sport).

Agnes Jongerius was de eerste vrouw (in 2008) die door Opzij tot meest invloedrijke vrouw van het jaar werd benoemd.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Impressie van 15de editie Vrouw in de Media Awards op 080324 bij Beeld en Geluid in Hilversum. Presentatie: Janneke van Heugten en Marga Miltenburg

Impressie van uitreiking regionale Vrouw in de Media Awards 2023 aan de winnaars bij regionale omroepen door initiatiefnemers Janneke van Heugten en Marga Miltenburg.

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.