Jennifer Delano."> Jennifer Delano." /> Jennifer Delano." />
ZICHTBAARHEID DOOR MEDIA ORGANISEREN: JENNIFER DELANO

Wat is jouw verhaal?
Wat een goede vraag. Mijn verhaal is dat ik in mijn jeugd alles behalve zichtbaar was. Het liefst kroop ik in een hoekje. Maar ook dat hielp niet. Op school werd ik gepest, thuis was het ook niet gezellig. In die periode ben ik over de bodem gegaan en trok ik op een gegeven moment de conclusie dat wanneer je toch niet dieper kan gaan: je net zo goed je mond kon open doen. Ik werd mondiger, zichtbaarder, leerde voor mezelf opkomen en doe nu niets anders dan mensen en bedrijven leren zichtbaar te worden door middel van promotie. Oftewel: zichtbaarheid door (social) media organiseren.

Waar gaat het over?
Het gaat over communiceren, jezelf op de kaart zetten, voor jezelf opkomen, jezelf laten zien en (social) media aandacht. En ja ook over pesten en over de gemiste kans van kinderen en mensen die dit doen. En over de manieren om dit te voorkomen. En gepest door (slechte) ondernemers en hoe je ''k@tklanten'' met duidelijke communicatie kan voorkomen.

Wat fascineert je hierin?
Communicatie is echt wel mijn vak geworden. Ik vind het fascinerend om uit te vinden dat wanneer je genoeg mensen spreekt en vraagt jij sneller jouw doelen bereikt. Dat een brutaal mens écht de halve wereld heeft. Dat er manieren zijn om precies te zeggen hoe jij het bedoelt zonder dat je daarmee de halve wereld beledigt. Dat open en eerlijk zijn juist heel erg veel kan opleveren. Dat eigenlijk iedereen hetzelfde wil. Zulke dingen. Ik lees en leer dagelijks meer én raak niet uitgepraat erover.

Jennifer Delano twitter 2 SmallEn dan PR, hoe ben je hiermee in aanraking gekomen?
Naast dat ik een aantal jaar werkzaam ben geweest als freelancer en creatieveling ben ik creatieven richting opdrachtgevers en media gaan helpen. Vervolgens heb ik een PR bureau opgezet en help ik nu MKB'ers richting zichtbaarheid via (social) media. Hiernaast heb ik een platform PRGoeroe waarop ik al mijn kennis gratis weggeef aan ZZP'ers tot en ambitieuzere werknemer. Daarnaast ben ik te boeken bij ZijSpreekt als spreekster om mensen vooruit te schoppen. Dat kan vriendelijk, maar ook hard.

Wat is jouw ervaring met PR?
Van de promotie in media en op social media van de marktleider op het gebied van bloemen bezorgen (Topbloemen) tot de promotie van evenementencentrum Silverstone, een online verzekeraar en een nieuwe taxi-app. Behoorlijk divers én daardoor altijd uitdagend.

Wat doe je nu tegen pesten?
Op dit moment ben ik een methode aan het uitrollen dat pesten door middel van een simpel spel rechts en links kan voorkomen. Je speelt het met een nieuwe groep/klas/team. Wanneer je elkaar nog moet leren kennen. Het sluit aan bij de theorie dat wanneer jij jezelf in de ander kan zien je verbonden voelt bij diegene. Die verbondenheid kan de basis zijn van vriendschap. En échte vrienden pest je niet.

Wat wil je bereiken?
Ik wil de wereld simpelweg mooier maken. Voor de ondernemers wil ik hun bedrijf mooier en groter maken. Individuen wil ik inspireren voor zichzelf op te komen, achter hun dromen aan te gaan én ondertussen een voorbeeld te zijn voor de omgeving.

Jennifer Delano KermisFM Small----

Aanvullend

  • Jennifer Delano was afgelopen editie van KermisFM actief als redacteur en presentatrice. Ze interviewde jong en oud voor diverse items van de terugkerende journaals, zocht alle nieuwsartikelen uit en zorgde voor raad en daad om alle online media up to date te houden. Dezelfde maand was zij aanwezig als social media pusher bij de persrelease van DAB+ Radio - welke in de toekomst FM gaat vervangen. Ze zorgde voor een livefeed op Twitter en Facebook.
  • Adformatie en Communicatie Online ('thé places to be als het komt op marketing en communicatie') vroeg Jennifer een gastblog te schrijven. Ze komt met zes tips hoe PR-mensen en reclamemakers van elkaar kunnen leren en samenwerken in 'Zes kansen die reclamemakers missen als het om PR gaat'.

Jennifer Delano ook boeken voor een lezing of workshop? Vul dan het contactformulier in of bel met ZijSpreekt 06-53148796.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Impressie van 15de editie Vrouw in de Media Awards op 080324 bij Beeld en Geluid in Hilversum. Presentatie: Janneke van Heugten en Marga Miltenburg

Impressie van uitreiking regionale Vrouw in de Media Awards 2023 aan de winnaars bij regionale omroepen door initiatiefnemers Janneke van Heugten en Marga Miltenburg.

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.