YVONNE LAMMERTINK OVER VOLDOENING HALEN UIT HET LEVEN

Dat het leven niet vanzelfsprekend is weet ze als geen ander. Door haar progressieve spierziekte heeft ze dagelijks te maken met uitdagende situaties. Hiervoor is veel veerkracht nodig. InBeeld bij ZijSpreekt: Yvonne Lammertink over voldoening halen uit je leven en de samenwerking met oud-topsporter Jochem Uitdehaage.

Wat is jouw verhaal?
Dat het leven niet vanzelfsprekend is, weet ik al mijn hele leven. Door mijn progressieve spierziekte en het verlies van mijn tweelingzus hierdoor, heb ik altijd veel veerkracht nodig gehad. Tijdens mijn studie Humanistiek leerde ik daarnaast de theoretische aspecten van wat mensen drijft in hun omgang met tegenslagen. Bij die theorieën vroeg ik mij af hoe dit in mijn leven werkt en dat versterkte de theorie.

Wat wil je bereiken met je verhaal? 
Ik wil graag dat mensen voldoening uit hen leven halen. Of dat nu een leven is waarbij mensen grote prestaties neerzetten of een leven met veel tegenslagen en uitdagingen. Voor beide is veerkracht nodig. En ik hoop mensen dan ook de inspiratie en de handvatten te geven om nog iets veerkrachtiger te worden dan ze al zijn.

Wat maakt jouw verhaal uniek? 
De combinatie van mijn theoretische kennis met mijn levenswijsheid opgedaan door mijn leven met grote fysieke beperkingen is al waardevol. Als mensen horen wat uit de theorie mij veerkrachtiger maakt vertrouwen ze er snel op dat dit ook echt in de praktijk werkt.

Je werkt tegenwoordig samen met Jochem Uytdehaage?
Ja, hij richt zich als oud-topsporter op vitaliteit. En dan met name de fysieke kant hiervan. Via LinkedIn kwamen wij in gesprek over het belang van ons lichaam voor vitaliteit en veerkracht. Hij dacht dat de fysieke kant het belangrijkste is. Door mijn ervaringen met mijn lichamelijke handicap denk ik daar anders over. Ik heb hem uitgedaagd door te stellen dat ik, met mijn ernstige lichamelijke handicap, misschien wel vitaler en veerkrachtiger ben dan hij als olympisch kampioen. Deze uitdaging ging hij graag aan en we hebben hier dan ook een online battle aan gewijd. Nu geven we samen inspiratiesessies en workshops.

En hoe bevalt deze samenwerking? 
Door de samenwerking met Jochem is er echt een uniek verhaal ontstaan. Doordat we elkaars fysieke tegenpolen zijn zit iedere deelnemer ergens op de schaal tussen ons is. Als wij beide veerkrachtig en vitaal zijn dan kan iedereen dat.

Wat zijn de reacties vanuit het publiek? 
We krijgen veel leuke reacties op onze samenwerking. Bijvoorbeeld deze: ‘Jullie zijn twee heel verschillende personen die twee heel verschillende levens leiden en dat maakt het mooi om te zien hoe je beide zaken toch toe kunt passen op beide situaties waardoor je ook makkelijker de link legt naar je eigen situatie. Mooie, duidelijke voorbeelden.'

Yvonne Lammertink alleen of samen met Jochem Uytdehaage boeken voor een inspirerend optreden? Ga naar haar profiel en bel/mail met ZijSpreekt.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Impressie van 15de editie Vrouw in de Media Awards op 080324 bij Beeld en Geluid in Hilversum. Presentatie: Janneke van Heugten en Marga Miltenburg

Impressie van uitreiking regionale Vrouw in de Media Awards 2023 aan de winnaars bij regionale omroepen door initiatiefnemers Janneke van Heugten en Marga Miltenburg.

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.