SAMIRA AHALE OVER VRIJ ZIJN VAN VERPLICHTINGEN EN REGELS

Zij droeg de hoofddoek, bad vijf keer per dag en deed wat van haar werd verwacht; ingetogen door het leven gaan en geen vragen stellen. Ze leidde een dubbelleven, tot ze op haar 34-stebesloot om haar eigen weg te kiezen. Inbeeld bij ZijSpreekt: Samira Ahale over vrij zijn van dogma's, van verplichtingen, van regels. 

Wat is jouw verhaal?
Ik hield mijn scheiding angstvallig verborgen, vanwege het taboe. Een moeilijke periode brak aan waarin ik mijzelf flink tegen kwam. Mijn innerlijke reis naar vrede was begonnen. Mijn inzichten deel ik o.a. in mijn in 2018 verschenen debuut De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij, wat helpt keuzes te maken in leven en werken. Dit praktische boek inspireert om angst, onzekerheid en twijfel los te laten en om ja te zeggen tegen het leven. 

In mijn autobiografie De Spirituele Allochtoon & Het Kusjeshuis beschrijf ik mijn moeizame weg, maar de wonderen die ik mocht ontvangen in de vorm van inzichten. Uitgestoten, gebroken en blut, maar vrij en leeg begon ik aan een nieuw leven met mijn kinderen. Het huisje dat we toegewezen kregen noemden we "Het Kusjeshuis". Want ik zou er alles aan doen om mijn kinderen het allerbelangrijkste te geven; liefde. 

Wie heeft je geïnspireerd?
Moeder Teresa, Nelson Mandela en Marthin Luther King zijn mijn voorbeelden. Zij leefden voor rechtvaardigheid, gelijkheid en pure, onvoorwaardelijke liefde. Ik vond dat iedereen recht heeft op een veilige en liefdevolle basis. Toen ik nog geen 10 jaar was besloot ik als ik groot zou zijn mijn bijdrage te leveren om meer vrede en vreugde in de wereld te brengen.

Wie wil je bereiken met je verhaal?
Als transpersoonlijk coach voor professionals inspireer en motiveer ik o.a. leidinggevenden, ondernemers en politici inzicht te krijgen in de oorzaak van innerlijke onvrede. Deze onvrede zien we vaak buiten onszelf, maar het is slechts een projectie van onze waarneming; onvrede in werken, in relaties, in gezondheid. We maken betere keuzes, wanneer inzichten tot ons komen. Deze keuzes leiden naar meer vrede en vrijheid in leven en werken. Voor onszelf en onze omgeving. 

Verander de wereld, begin bij jezelf dat is het parool. 

Samira Ahale is op 8 december te zien bij de NPO in het programma Free Spirits (Persoonlijke verhalen van creatieve, eigenzinnige personen, die pal staan voor hun zaak, hun nek uitsteken en daardoor niet altijd begrepen worden door hun omgeving).
Haar ook boeken voor een inspirerende lezing? Bekijk haar profiel en neem contact op met ZijSpreekt.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

In twaalf provincies is bij regionale omroepen door Janneke van Heugten van mediaplatform Vaker in de Media en Marga Miltenburg van ZijSpreekt de winnaar bekend gemaakt van de regionale Vrouw in de Media Award 2019. Video samengesteld door Geertje Algera.

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.