PAULIEN VAN 'T WESTEINDE OVER DOELEN STELLEN EN VERWEZENLIJKEN

Ze is geboren met een bucketlist, want ze doet al haar hele leven niets anders dan haar wensen laten uitkomen. Nu spoort ze mensen aan om andere keuzes te maken en écht te gaan leven. InBeeld bij ZijSpreekt: Paulien van 't Westeinde over doelen stellen en verwezenlijken. 

Voor je het weet is er weer een jaar voorbij. Want zonder concrete doelen en wensen lijk je jouw leven niet zelf in de hand te hebben. Of het nou in je werk of privé is, iedereen heeft wel van die dingen ‘die ik echt nog eens wil doen'. Ik motiveer mensen graag om niet uit te stellen tot later, maar nú in actie te komen. Zelf ben ik geboren met een bucketlist, want ik doe al mijn hele leven niet anders dan mijn wensen laten uitkomen.

Wat fascineert je?
Waarom doen mensen wat ze doen? Dat vraag ik me vaak af. Ik geniet er altijd van als ik hoor of lees van mensen die hun wensen (ook werkgerelateerd) laten uitkomen. Jarenlang heb ik gedacht dat mensen die hun wensen en doelen niet laten uitkomen, dat bewust doen. Maar het blijkt vaak dat ze aansporing nodig hebben om die dingen, die ze eigenlijk altijd uitstellen, te gaan doen.

Wat is jouw rol hierin en wat wil je bereiken met je verhaal?
Ik heb mezelf voorgenomen om voor die aansporing te zorgen, op diverse manieren zoals door een (interactieve) lezing. Wat zou het fijn zijn als ik vele mensen kan bereiken, zodat ze spijt op hun sterfbed voorkomen door hun bucketlist te fiksen.

Welke link zie je naar de actualiteit?
Enerzijds beseffen meer mensen door de pandemie dat ons leven eindig is; het is ineens de ‘dicht bij je bed show'. Anderzijds kunnen door diezelfde pandemie heel veel dingen, die je nog had willen doen, nu even niet.

Mensen missen momenteel de keuzevrijheid om te doen wat ze zouden willen, een groot goed als je het mij vraagt. Al deze grote en kleine dingen, waar je leven leuker van wordt, vormen samen jouw bucketlist.

Paulien van 't Westeinde ook boeken voor een inspirerende lezing over bucketlists afstrepen? Bekijk haar profiel en neem contact op met ZijSpreekt. 

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Programmamaker/presentatrice Eva Eikhout ontving op 23 februari 2022 aan de Waalkade in Nijmegen de YGG-award 2021.

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.