NANON SOETERS OVER DE WERELD NA CORONA

De toekomst in beeld brengen is het dagelijks werk van Nanon Soeters. Het afgelopen half jaar was zij daar drukker mee dan ooit. Immers alle toekomsten zijn veranderd onder invloed van corona. InBeeld bij ZijSpreekt: Nanon Soeters over de wereld na corona.

Wat is jouw verhaal?
Al ruim 15 jaar werk ik als trendwatcher. Voor bedrijven en overheden breng ik de toekomst in beeld. Of dat nu gaat om inspirerende vergezichten of om concrete positioneringen, het kan allemaal. Door in beelden de toekomst te schetsen, kunnen de toehoorders er zelf open over nadenken. Ze worden geprikkeld er met elkaar over in gesprek te gaan.

Waar gaat het over?
Corona heeft een grote invloed op mijn werkveld. Het gaat de manier waarop we leven in de toekomst enorm veranderen. Corona krijgen we wel onder controle maar dat gaat even duren. In de tussentijd moeten we anders leven. Wordt ons huis een kantoor, een school en een gym bijvoorbeeld. We blijken van alles online te kunnen doen waarvan we eerst overtuigd waren dat het onmogelijk was. We moeten restaurants reserveren en straks misschien ook winkelslots. Er komt behalve boosheid ook een hoop innovativiteit en creativiteit boven.

Wat fascineert je hierin?
Ik vind het een fascinerend gegeven, omdat het anders leven door corona zulke grote gevolgen kan hebben. Als je in je eigen huis kunt sporten of met een app je stad als gym kunt gebruiken, hoe gaan de sportscholen er dan uit zien? Als de horeca maar zo weinig gasten mag ontvangen, gaan we dan de richting op van ‘private dining'? Van hoe dat vorm krijgt, zie ik nu de eerste voorbeelden opkomen. En die zijn niet perse op restaurantlocaties. En wat gaat er gebeuren met de ruimte die vrijkomt? 

Wat wil je bereiken met je verhaal?
Restaurants en sportscholen zijn maar twee voorbeelden maar corona beïnvloedt vrijwel alle gebieden. Wat ik wil laten zien in mijn verhaal is welke trends door corona in de versnelling zijn geraakt en welke minder belangrijk zijn geworden. Ik laat zien welke inspirerende voorbeelden er al zijn van vernieuwing. Kijkend naar de waardeverschuiving daarachter kun je dan samen bedenken waar nieuwe kansen liggen. Want dat zou het allermooiste zijn: als bedrijven en overheden niet alleen maar reageren op wat er gebeurt maar ook een nieuwe koers durven gaan varen!

Nanon Soeters ook boeken voor een inspirerende trendpresentatie over de wereld na corona? Bekijk haar profiel en neem contact op met ZijSpreekt.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Op 21 mei overhandigden Marga Miltenburg (ZijSpreekt) en Janneke van Heugten (Vaker in de media) de Vrouw in de Media-award 2020 aan Marieke Blom, hoofdeconoom ING Nederland.

Video: Geertje Algera Media

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.