MONIQUE BLOK OVER HET VERTROUWEN VAN JEZELF EN JE OMGEVING

Ze is een vrouw die graag haar passie en intuïtie volgt in het leven. Dat gaat over het zoeken naar wegen die bij haar passen om andere mensen te helpen. Dit is in den beginne gegroeid vanuit topsport en blijft zich uiten in haar vak als paramedicus. InBeeld bij ZijSpreekt: Voormalig wereldkampioen marathonzwemmen Monique Blok-Wildschut over bij jezelf blijven zodat je andere mensen kan helpen.

Wat is jouw verhaal?
Vanuit de wedstrijdzwemsport ben ik met ups en downs terecht gekomen in het Marathon zwem circuit. In de jaren ‘80 werd ik zes maal Wereldkampioen in het mondiale profcircuit en stak zwemmend het Engelse Kanaal over. Deze periode leerde mij dat passie belangrijk is om iets wat niet regulier is vol te houden. Blijven vertrouwen op jezelf. Dat hard werken niet altijd leuk is maar ook plezier op kan leveren. Na mijn zwemcarrière ontwikkelde ik mij op dezelfde manier van logopedist naar consultant Auditieve Stimulatie. Met het bewandelen van niet vastgelegen paden kwam ik veel obstakels tegen. Doch geloof en vertrouwen maken de meeste obstakels te nemen als je dat wil.

Wat fascineert je hierin?
De eenvoud van een fitte mentaliteit. Het gaat niet over goed of slecht of veel of weinig, maar over de natuurlijke fitheid die past bij ieder individu.

Kun je een voorbeeld noemen uit eigen ervaring?
Een voorbeeld is een wedstrijd zwemmend om een eiland heen (36 km) waarbij er zeer sterke stroming constant tegen was. Daarbij moet je, ondanks fysieke vermoeidheid, mentaal fit blijven om strategieën te bedenken, samen met de coach op de boot, om zo min mogelijk last te hebben van de tegenstroom. Deed je dat niet, dan lag je letterlijk stil. Daarbij bedachten wij op een niet door te komen punt om bij de kant en zo ondiep mogelijk water, over de bodem te kruipen (lopen niet toegestaan) en dan toch stiekem met de voeten af te zetten. Weer een obstakel de baas geworden. Luid aangemoedigd door publiek op een meter afstand.

Wat wil je bereiken met je verhaal?
Ik wil graag mensen inspireren en leren hoe belangrijk vertrouwen is. Vertrouwen in jezelf, je omgeving, je werk, je hobby's, je familie. Bij jezelf blijvend kan je veel beter andere mensen helpen.

Hoe zijn de reacties van je publiek?
Het boeit om vanuit een ander perspectief te kijken en luisteren. De verhalen spreken tot de verbeelding.

Monique Blok boeken voor een inspirerend optreden? Ga naar haar profiel en bel/mail met ZijSpreekt.

Lees meer over de periode van marathonzwemster en de effecten op haar leven erna in haar boek ‘Ontberingen van een Maratonzwemster'.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Programmamaker/presentatrice Eva Eikhout ontving op 23 februari 2022 aan de Waalkade in Nijmegen de YGG-award 2021.

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.