MIRJAM STERK OVER HET ANDERE AMERIKA

In aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen in november 2020, gaan drie Nederlandse vrouwen schrijven, vertellen, vloggen en bloggen over de verhalen achter de krantenkoppen. InBeeld bij ZijSpreekt Mirjam Sterk over het andere Amerika.

Wat inspireert jullie?
Vanuit onze woonplaatsen Washington D.C. en New York laten we, Mirjam Sterk, Sandy Verhoeve en Ingeborg van 't Pad Bosch, ons inspireren door ons uitgebreide netwerk, onze persoonlijke ervaringen en de dagelijkse gebeurtenissen in onze directe omgeving. We zoeken naar antwoorden op vragen als: wat vinden de Amerikanen van president Trump, van de schandalen, van de gespletenheid van het land? Waar komt de woede vandaan, waar gaat het land naartoe? Wat zijn de parallellen met Nederland of juist de verschillen en wat kunnen we ervan leren?

Wat doen jullie?
Het nieuwe platform hetandereamerika.nl brengt persoonlijke, verdiepende verhalen vanuit het politieke hart van de wereld. De site is in het leven geroepen om de jarenlange ervaring van ons als politicus/programmamaker (Mirjam Sterk), multimedia-journalist (Sandy Verhoeve), psycholoog/schrijver (Ingeborg van 't Pad Bosch) en expat (alledrie) te bundelen en via aansprekende verhalen in tekst, beeld en geluid te delen met iedereen die de complexe Amerikaanse samenleving graag iets beter wil begrijpen. 

Wat is jullie unieke rol?
Wij staan tussen de moeders bij school, zitten aan de Thanksgiving tafel met Amerikanen en maken nieuwe Amerikaanse vrienden. Door onze unieke rol als insider én toeschouwer bieden we als geen ander een unieke blik op de achtergronden van het Amerikaanse nieuws, een perspectief dat voor Nederlanders veelal verborgen blijft.

Welke reacties krijgen we? 
De eerste enthousiaste reacties zijn inmiddels binnen van Nederlanders in binnen- en buitenland overigens. Van ‘herkenbaar' tot ‘leerzaam, had geen idee dat het zo werkte!'  We lijken echt een in behoefte te voorzien.

Ben je op zoek naar een verhaal, duiding, een (gesproken) column, een video of een fotoreportage over het andere Amerika, bekijk het profiel van Mirjam Sterk,natuurlijk ook te boeken als dagvoorzitter/gespreksleider en neem dan contact op via ZijSpreekt.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Op 21 mei overhandigden Marga Miltenburg (ZijSpreekt) en Janneke van Heugten (Vaker in de media) de Vrouw in de Media-award 2020 aan Marieke Blom, hoofdeconoom ING Nederland.

Video: Geertje Algera Media

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.