MIRJAM HUBREGTSE MAAKT VERBORGEN TALENT ZICHTBAAR

Ze is managing partner van Room to Grow, dé expert op het gebied van zichtbaarheid, profilering en personal branding. Ze spreekt hierover, geeft trainingen en webinars zowel online als offline. Ze was jarenlang succesvol diversiteitsmanager bij ING, verantwoordelijk voor wereldwijde projecten op het gebied van diversiteitsmanagement en de ontwikkeling van vrouwen in organisaties. InBeeld bij ZijSpreekt: Mirjam Hubregtse over kwaliteiten van mensen die niet altijd direct zichtbaar zijn.

Wat is jouw verhaal?
Er wordt veel talent niet benut. Zonde! Ik ben voorstander van diversiteit in organisaties, ook diversiteit in talenten. Veel organisaties waarderen vooral meer assertieve, extraverte medewerkers. Mensen die vooral voor de inhoud gaan en problemen voorkomen achter de schermen worden niet gezien. Er wordt vaak gezegd dat mensen, vooral vrouwen, minder bescheiden moeten zijn. Daar ben ik het niet mee eens. Je kunt heel goed bescheiden zijn en jezelf toch laten zien. Na mijn verhaal weet je: Anderen waarderen het juist als jij jezelf meer laat zien, zodat ze weten wat ze aan je hebben. Jezelf laten zien als een professional werkt voor jezelf, en je werk en de organisatie worden er ook beter van.

Hoe zijn de reacties van je publiek?
Deelnemers aan mijn trainingen vertellen dat ze door de setting die ik creëer ze zich bloot durven te stellen. Ik leid en inspireer een groep mensen op een respectvolle wijze, met een goede balans tussen leren en ontspannen. Ze ervaren mijn persoonlijke aanpak binnen de goede inhoudelijke training.

Wat wil je bereiken met je verhaal?
Mijn compagnon, Imagostrateeg Sascha Bertus, en ik zijn co-auteurs van Zien ze wel hoe goed je bent?, gericht op het vergroten van de zichtbaarheid van talent. Mijn nieuwste boek heet Profileren zonder Opscheppen. Ik hoop dat mijn verhaal eraan bijdraagt dat verborgen talent zichtbaar wordt en meer mensen zich gewaardeerd voelen. En dat organisaties/managers zich ervan bewust worden dat mensen ook veel kwaliteiten hebben die niet altijd direct zichtbaar zijn. Juist de combinatie van kwaliteiten maakt een team beter: Get the max out of the mix!

Mirjam Hubregtse boeken voor een inspirerend optreden of training? Ga naar haar profiel en bel/mail met ZijSpreekt.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Programmamaker/presentatrice Eva Eikhout ontving op 23 februari 2022 aan de Waalkade in Nijmegen de YGG-award 2021.

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.