KATJA SCHLEICHER OVER COMMUNICATIEVE MISVERSTANDEN

Ze is Europeaan in hart en ziel, communicatieve vertaler en verslaggever tussen verschillende communicatieve culturen en generaties. In het Nederlands, Engels en Duits. InBeeld bij ZijSpreektKatja Schleicher over communicatieve misverstanden, narrative campvuurs en agile communicatie.

Wat is jouw verhaal?
Ik ben met praten en schrijven in verschillende culturen opgegroeid. Het juiste woord op het juiste moment maakt voor mij het verschil. Op het podium, in een media-interview of in een sollicitatiegesprek. Deze passie geef ik door aan mijn klanten en als ik op het podium sta.

Hoe kom je op dit onderwerp?
Ik kan me niet herinneren dat ik ooit iets anders met zoveel passie en inzet heb gedaan, zowel  persoonlijk en zakelijk. Al vanaf school. Ik heb van mijn passie echt een vak gemaakt met studies, lange jaren in de media, PR en Corporate Communication. En nu op het podium over agile, narratieve & interculturele communicatie. Agile communicatie is het vervolg van agile working: het flexibel toepassen van de juiste communicatieve patronen in de juiste situatie. Narrative campvuuren zijn het begin van elke sucessvolle story. 

Wat fascineert je hierin?
Hoeveel je met het juiste woord op het juiste moment kan bereiken. Dat je mensen door het gebruik van de juiste woorden snel EN langdurig achter een idee kan verzamelen. Dat je eerst moet leren om goed te luisteren voordat je de juiste woorden kan kiezen. Het onderwerp is niet nieuw, maar er valt nog zo veel te doen in de samenleving om elkaar beter te kunnen begrijpen.

Wat wil je bereiken met je verhaal?
Dat we met z'n allen de impact van communicatie zo leren gebruiken dat het op een bewuste manier ingezet kan worden als bijdrage voor verandering van mens en zakenwereld. Minder misverstand, meer WOW en meer AHA.

Hoe zijn de reacties van je publiek?
“Energiek. Durft de vinger op de zere plekken te leggen. Wel met veel humor en warm hart.”

Wilt u Katja Schleicher boeken voor een interessante lezing? Bekijk haar profiel en neem contact op met ZijSpreekt. 

het flexibele toepassen van de juiste communicatieve patronen in de juiste situatie.

Narrative campvuuren zijn het begin van elk sucessvolle story.

 

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Impressie van uitreiking regionale Vrouw in de Media Awards 2023 aan de winnaars bij regionale omroepen door initiatiefnemers Janneke van Heugten en Marga Miltenburg.

De landelijke Vrouw in de Media Award 2022 is voor Mirjam Kaijer. Ze schreef het boek 'Ik ben geen man' en ze richtte Voices for Women op waarmee ze aandacht vraagt voor meer onderzoek naar de man-vrouwverschillen in de zorg. Bekijk de impressie van de overhandiging door de initiatiefnemers Expertdatabase Vaker in de Media en Sprekersbureau ZijSpreekt.

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.