JULIETTE GRIMBERGEN OVER HAAR DAGVOORZITTERSCHAP

Ze is een dagvoorzitter die geïnspireerd raakt door en gebruik maakt van de kennis, meningen en ervaringen uit de zaal en van de sprekers op het podium. Dat doet ze het liefst voor het onderwijs, de zorg, welzijn, goede doelen en voor verdere maatschappelijke thema's. InBeeld bij ZijSpreekt: Juliette Grimbergen over het begeleiden van events met aansprekende interactie.

Wat is jouw verhaal?
Als puber wilde ik presentatrice worden, maar ons gezin had een ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg cultuur'. Dat maakte dat ik deze ambitie niet eens uitsprak, laat staan dat ik er werk van ging maken. Ik volgde braaf een opleiding tot docent en stond een aantal jaren voor de klas. Er volgden diverse banen en rollen en pas na een loopbaantraject die ik volgde rond mijn 45ste, kwam mijn eerste ambitie weer naar boven.

Hoe ga je te werk?
Als dagvoorzitter gebruik ik zoveel mogelijk verschillende vormen om de mensen op het podium en de mensen in de zaal te verbinden en te inspireren. Want het begint met kennis, maar door het gebruiken van de juiste vorm, kun je die kennis pas goed tussen de oren van de deelnemers krijgen. En sinds Corona, doe ik dat ook online, want na 1,5 jaar online gewerkt te hebben, weet ik dat je ook met een online bijeenkomst de deelnemers maximaal kunt en moet betrekken. Ik word dus blij van het voorzitten en begeleiden van events met aansprekende interactie.

Hoe ben je gegroeid afgelopen tijd?
Vanaf halverwege de 40 een nieuwe carrière opbouwen is niet makkelijk, maar wel heel spannend en leuk. En ik kreeg meer ruimte doordat de kinderen ouder werden. Veel meters maken is belangrijk, maar ook het kiezen van dagvoorzitterschappen die qua onderwerp dicht bij je interesses liggen. En mijn voorbereiding voor een bijeenkomst is meer dan het halve werk. Zo word je na elke bijeenkomst weer beter.

Hoe zijn de reacties van je publiek?
Ik hoor vaak dat ik een laagdrempelige uitstraling heb, dat ik mensen op het podium en in de zaal op hun gemak stel. Zodat ze ongedwongen hun boodschap kunnen overbrengen en misschien soms wel iets meer vertellen dan dat ze van plan waren. Ik probeer een beetje lucht in een bijeenkomst te brengen, ook als het event wat serieuzer is. Dat is ook vaak wat mijn opdrachtgevers van mij prettig vinden.

Wat zijn je toekomstplannen?
Eerlijk gezegd heb ik geen echte toekomstplannen. Enige plan is dat ik regelmatig wil reflecteren op wat ik doe en ervaar. Voel ik me nog steeds goed in mijn rol? Lever ik voldoende kwaliteit? Wil ik nog iets bijleren of afleren? Alleen dat dus.

Meer weten over Juliette Grimbergen? Klik op foto prijsuitreiking voor video en bekijk vooral haar profiel en neem voor boekingen contact op met ZijSpreekt.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Impressie van 15de editie Vrouw in de Media Awards op 080324 bij Beeld en Geluid in Hilversum. Presentatie: Janneke van Heugten en Marga Miltenburg

Impressie van uitreiking regionale Vrouw in de Media Awards 2023 aan de winnaars bij regionale omroepen door initiatiefnemers Janneke van Heugten en Marga Miltenburg.

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.