HYPNOTHERAPIE VERRASSEND EFFECTIEF: INA OOSTROM INBEELD BIJ ZIJSPREEKT

Ze ontwikkelde haar deskundigheid uit nieuwsgierigheid, en merkte dat hypnotherapie niet alleen goed was voor haarzelf, maar ook voor vele anderen. InBeeld bij ZijSpreekt hypnotherapeute Ina Oostrom over haar missie.

Allereerst, hoe ben je bij hypnotherapie gekomen?

Al van jongs af aan heb ik belangstelling gehad voor de werking van het brein. Nadat ik een indrukwekkend boek over hypnose had gelezen was mijn belangstelling voor dit vakgebied gewekt. In 2008 wilde ik zelfhypnose leren om mijzelf een krachtige methode aan te leren om snel en diep te kunnen ontspannen. Uiteindelijk volgde ik een opleiding tot hypnotherapeut. Ik was bijzonder verbaasd over de snelheid en de effectiviteit waarmee hypnose problemen kan oplossen en vroeg me af waarom we hier nog zo weinig van af weten en waarom het niet vaker gebruikt wordt.

Waar is hypnotherapie goed bij te gebruiken?
De wereld om ons heen is stressvol, we staan bloot aan veel uitdagingen. Ik werd getriggerd door de uitdagingen om mij heen om goed voor mijzelf te zorgen en wilde daartoe zelfhypnose gebruiken omdat een boek over het onderwerp me zeer diep had geraakt. De enige mogelijkheid die er toen was om dit te doen was via kortdurende opleiding hypnotherapie. Ik werd geraakt door de snelheid en de effectiviteit van deze technieken om zelfs diepliggende problemen te kunnen oplossen. Vanaf dat moment had ik mijn ware missie gevonden.

Wat is je missie?
De rode draad in al mijn werkzaamheden door de jaren heen is mensen te helpen sterker te worden. Uiteindelijk kan ik deze persoonlijke missie het sterkste vorm geven door middel van hypnose en hypnotherapie door middel van opleiding, het schrijven van blogs en boeken en via persoonlijke sessies met cliënten.

Kun je een voorbeeld noemen uit eigen ervaring?
Het krachtigste voorbeeld van hoe we met onze eigen mind de ervaring kunnen veranderen is de operatie van Mirjam waarbij ik haar begeleidde om zonder narcose een goedaardige tumor uit haar borst te laten verwijderen. Deze bijzondere ervaring hebben we beschreven in het boek Operatie met Hypnose.

Hoe zijn de reacties van je publiek?
Binnen de wereld van hypnose en hypnotherapie heb ik inmiddels een goede internationale reputatie opgebouwd en spreek en doceer erover. Nederland is wat meer behoudend ten aanzien van hypnose en hypnotherapie, ik zie echter de laatste tijd steeds meer positieve veranderingen ten aanzien van houding en belangstelling.

Wat wil je bereiken met je verhaal?
Ik denk dat als mensen in staat zijn beter te kunnen putten uit de hulpbronnen die ze van nature hebben meegekregen, ze sterker kunnen staan in zichzelf, minder afhankelijk van de buitenwereld worden en daarmee ook in kracht naar buiten kunnen treden.

Ina Oostrum boeken voor een lezing? Bekijk ook haar profiel.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Ruim 100 publicaties zijn er in februari 2019 verschenen over de genomineerden en prijswinnaars Vrouw in de Media Awards 2018 (landelijk en regionaal).

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.