HANNEKE KUIPERS EN GOED VOOR JEZELF ZORGEN

Ze coacht mensen om fysiek en mentaal goed voor zichzelf te zorgen. Ze is ervaringsdeskundige en gecertificeerd coach, maar werkte ook als HR Adviseur. Ze kan zich door deze combinatie goed inleven in zowel een werknemer als een werkgever. InBeeld bij ZijSpreekt: Stress & loopbaancoach Hanneke Kuipers over keuzes maken in jouw eigen leven.

Wat is jouw verhaal?
Ooit was ik zelf zo'n typische millennial die veel ballen in het leven hoog probeerde te houden. Een baan die niet passend was, een eigen bedrijf, vasthouden aan (schijn)zekerheden, hard werken en nooit tevreden zijn over waar ik stond in het leven. Een burn-out zorgde ervoor dat mijn ogen open gingen. Er moest wat veranderen, dit wilde ik niet nog een keer. Ik wilde leven in plaats van overleven. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik me om heb laten scholen van HR Adviseur naar stress- en loopbaancoach.  

Wat fascineert je hierin?
We doen massaal hetzelfde. We zien het leven als een sneltrein die maar doorgaat, maar we trekken niet aan de (nood)rem. We leggen de lat hoog, met als gevolg dat we onszelf continue teleurstellen. We willen niks missen in het leven. We gaan maar door en door. In de tussentijd blijven we onszelf wijsmaken “een burn-out dat overkomt mij niet”.

Kun je een voorbeeld noemen uit eigen ervaring?
Ik ging maar door en gaf mezelf nooit waardering. Ik vond mezelf altijd middelmatig in alles. Ik koos altijd voor zekerheid, omdat ik thuis meekreeg dat dit belangrijk is. De zekerheid van een vast contract, een goed salaris, samen zijn in plaats van alleen zijn. Wat ik niet inzag is dat ik daarmee ook koos voor de zekerheid dat de jaren voorbij bleven tikken zonder echt te genieten van het leven.

Hoe ben je gegroeid afgelopen tijd?
Wat ik absoluut niet wil is een verhaal neerzetten over hoe ik na een burn-out het roer volledig omgooide. Ook dat ging met vallen en opstaan. Het duurde nog twee jaar voordat ik de stap durfde te zetten naar fulltime ondernemen. Die stap zette ik pas toen ik opnieuw stressklachten bespeurde, omdat ik niet volledig naar mijn hart luisterde.

Wat wil je bereiken met je verhaal?
Ik ben er van overtuigd dat je ook met minder schade en schande wijs kunt worden. Dat die burn-out daar niet voor nodig is. Ik wil andere millennials helpen om naar hun gevoel te leren luisteren. Niet meer bang te zijn voor de (mogelijke) mening van anderen. Je zult keuzes moeten leren maken in het leven, stil moeten leren staan in plaats van maar door te rennen. Ik  beloof je, het leven wordt een stuk leuker als jij niet meer steeds over je eigen grenzen gaat.

Hanneke Kuipers boeken voor een inspirerend optreden? Ga naar haar profiel en bel/mail met ZijSpreekt.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Programmamaker/presentatrice Eva Eikhout ontving op 23 februari 2022 aan de Waalkade in Nijmegen de YGG-award 2021.

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.