FIERE VROUWEN OVER MUZIKALE INTERMEZZO’S OP EVENTS

Zij bundelden hun krachten en hun passie voor muziek in een muzikaal collectief. Hun doel? Vrouwelijke artiesten/songwriters onderling met elkaar verbinden. InBeeld bij ZijSpreekt: Louise Hensen en Saskia Schalekamp van FIERE VROUWEN over muzikale intermezzo's op events.

Wat kunnen jullie bieden op een event?
Ons muzikaal collectief FIERE VROUWEN maakt persoonlijke liedjes op maat voor elk jubileum, congres, afscheid, prijsuitreiking of presentatie. Kortom; een originele en stijlvolle invulling voor een (online) event.

Zo maakten we met een lied de winnaars van VIVA400 Awards bekend, bezongen we de Topvrouw van het Jaar met een persoonlijke ode, bij het jubileum van D66 brachten we een eerbetoon ter nagedachtenis aan Els Borst. Ook verrasten we de laureaten van de Spinoza Premie met een muzikaal cadeau. Bij I-did gaven we namens de opdrachtgever een hele afdeling ontwerpers een schouderklop middels een op maat gemaakt lied. 

Wat is jullie werkwijze?
Wij werken met 30 verschillende singer-songwriters die allen zijn aangesloten bij ons collectief. Ze brengen stuk voor stuk hun eigenheid mee en schrijven in verschillende muziekstijlen. Zo kunnen we altijd de perfecte match voor de opdrachtgever maken. Het lied wordt in samenspraak met de opdrachtgever geschreven, zodat het precies datgene teweegbrengt, wat nodig is. Bekijk een compilatie van eerdere events:

Hoe zijn de reacties van jullie publiek?
Na afloop van het event komen er altijd mensen naar ons toe om ons te bedanken voor onze muzikale bijdrage. Muziek verbindt, ontroert, geeft sfeer en daar zijn opdrachtgevers ons altijd dankbaar voor.

'Izaline Calister vatte het toetreden als Akademielid van de KNAW perfect samen in een passend en stijlvol lied. Een prachtig en verfrissend intermezzo tijdens onze ceremoniële inauguratiebijeenkomst' - Bas Stiekema - KNAW

'De liedjes van de #FiereVrouwen voor de winnaars waren stuk voor stuk prachtige pareltjes. #Viva400' - Barry Atsma - presentator VIVA400 AWARDS

'Prachtig ontroerend brieflied Els Borst: "zachtgrondige vrouw"' @FIEREVROUWEN #D66congres #trouweledenlunch - Lid D66

Hoe is FIERE VROUWEN ontstaan?
Muzikaal collectief FIERE VROUWEN is door ons opgericht met het doel om vrouwelijke artiesten/songwriters onderling met elkaar te verbinden en de krachten te bundelen. Samen willen we bekende en onbekende (vrouwelijke) heldenverhalen muzikaal vertellen. Singer-songwriters, kleinkunstenaars en zangeressen uit verschillende disciplines zijn aangesloten als Fiere Schrijfster.

Naast het verzorgen van muzikale intermezzo's op events toerden we in 2016-2017 met onze eerste voorstelling, genaamd FIERE VROUWEN, door de Nederlandse theaters, met een uitverkochte De Kleine Komedie als premièrezaal. In onze tweede theatrale muziekvoorstelling GOOD GIRL verkenden we de vrouw en al haar eigenschappen. Actrice Rosa Mee, zangeressen Louise Hensen en Annemarie Maas sleepten het publiek mee in een razende muzikale achtbaan langs alle facetten van de vrouw. Met deze voorstelling toerden we in 2019-2020 door het land, geregisseerd door Ko van den Bosch.

Bekijk hun profiel en neem voor boekingen contact op met ZijSpreekt.

 

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Programmamaker/presentatrice Eva Eikhout ontving op 23 februari 2022 aan de Waalkade in Nijmegen de YGG-award 2021.

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.