ANNEKE DRIJVER OVER IN HET ENGELS KUNNEN COMMUNICEREN

Engels is een vaardigheid en een vaardigheid moet je bijhouden. Als je een marathon hebt gelopen, vervolgens jaren niet traint en dan weer begint, verwacht toch ook niemand dat je een marathon loopt? Inbeeld bij ZijSpreekt: Anneke Drijver over vol zelfvertrouwen in het Engels communiceren.

Wat is jouw verhaal?
Van jongs af aan ben ik al met andere landen en culturen bezig. Mijn vader reisde veel voor zijn werk en nam altijd buitenlandse tijdschriften mee. Zo ontstond mijn interesse in talen en reizen. Na mijn opleiding ben ik direct naar het buitenland vertrokken. Van Italië, naar Engeland, Frankrijk en Spanje. 

Het grootste gedeelte van mijn toeristische carrière heb ik aan boord van cruiseschepen doorgebracht, aan de ‘hotelkant' van het schip waardoor ik veel contact had met internationale gasten. In deze periode heb ik letterlijk een paar keer rond de wereld gevaren, op de Queen Elizabeth 2, één van de beroemdste oceanliners.

Je stopte met de toeristische reizen?
Na zes jaar op zee vond ik het mooi geweest en ben ik weer in Nederland gaan wonen waar ik na diverse internationale posities binnen ‘corporate Nederland' de opleiding tolk/vertaler aan het ITV, de hogeschool voor Tolken en Vertalers heb gedaan. Hierna heb ik mij gevestigd als boekvertaler. Ik vertaalde zowel thrillers en romans als non-fictie boeken. 

Hoe kom je op het Engels?
Door de jaren heen werd ik steeds vaker gevraagd om taaltrainingen te geven. Hierdoor ontdekte ik mijn ware passie: professionals internationaal succesvol op de kaart zetten door hun kennis van het Engels te vergroten, zodat ze vol zelfvertrouwen en met overtuiging in het Engels kunnen communiceren. En ze vooral van dat middelbare school Engels afhelpen dat niet toereikend is om in het bedrijfsleven te functioneren.

Wat fascineert je hierin?
Wat mij fascineert is dat men vaak van zichzelf verwacht dat hij of zij goed Engels spreekt en ook in het algemeen wordt verwacht dat iedereen zich wel redt. Maar Engels is een vak dat op de middelbare school wordt gegeven en daarna vaak niet meer. Je kijkt misschien nog wel films, spreekt wat Engels op vakantie, maar verder niet. Je passieve kennis blijft wel op niveau, wordt misschien wat groter, maar je actieve kennis die je nodig hebt om te vlot te reageren, te presenteren en onderhandelen schiet vaak tekort.

Wat wil je bereiken met jouw expertise?
Dat professionals zich op hun gemak voelen als ze in het Engels communiceren, waardoor ze internationaal even goed uit de verf komen als in Nederland.

Anneke Drijver ook boeken voor een interessante lezing? Bekijk haar profiel en neem contact op met ZijSpreekt.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Op 21 mei overhandigden Marga Miltenburg (ZijSpreekt) en Janneke van Heugten (Vaker in de media) de Vrouw in de Media-award 2020 aan Marieke Blom, hoofdeconoom ING Nederland.

Video: Geertje Algera Media

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.