ALIDA VREDEN-CYRUS GEEFT MEER RUIMTE AAN JONGEREN

Ze is een duizendpoot. Als zelfstandig ondernemer traint zij verpleegkundigen van ziekenhuizen en revalidatiecentra door heel het land. Ze studeerde HBO-V, stond zelf aan het bed, gaf leiding in ziekenhuizen, studeerde sociologie en was ook docent verpleegkunde. Ze helpt met haar Stichting Samen Sterk Ondernemen jongeren uit de regio Rotterdam Rijnmond en de Drechtsteden met het opstarten van hun eigen bedrijf. InBeeld bij ZijSpreekt: Alida Vreden-Cyrus over hoe belangrijk het is om jezelf te zijn.

Wat is jouw verhaal?
Ik wil jongeren en hun ouders motiveren om meer ruimte te geven aan jongeren. Ik geef ouders van jongeren mee dat leeftijd niet alles bepalend is voor de wijze beslissingen die je wel of niet neemt.

Hoe kom je op dit onderwerp?
Door verschillende projecten te coördineren en het lesgeven op het ROC ben ik erachter gekomen wat jongeren drijft. Ik merk dat jongeren niet altijd het gevoel hebben dat ze zichzelf kunnen zijn. Het hangt van de werksetting af waar ze zich in bevinden. In het onderwijs wordt te weinig aandacht aan ondernemerschap besteed. Het is mijn missie om iedere jongere kennis te laten maken met het ondernemerschap.

Kun je een voorbeeld noemen uit eigen ervaring?
Ik ben altijd introvert geweest. Door mijn talenten en kwaliteiten als dagvoorzitter in te zetten heb ik een andere kant van mezelf leren kennen.

Waar komt die interesse vandaan?
Het lesgeven aan jongeren kan anders. Jongeren mogen meer vrijheid ervaren en willen graag meer kennis over het leven vergaren. Daarnaast biedt het ondernemerschap een mooie kapstok voor jongeren om hun talenten te ontdekken.

Wie heeft je geïnspireerd?
Ik ben geïnspireerd door mijn ouders. Ze hebben me altijd meegegeven dat je alles kunt bereiken, ongeacht je leeftijd of achtergrond. Daarnaast inspireren mijn twee dochters mij. Ze geven terug dat mijn opvoeding open is geweest. Hierdoor hebben ze zichzelf optimaal kunnen ontwikkelen. Ik leer dagelijks van mijn kinderen, zoals ik ook veel van mijn ouders heb geleerd.

Hoe zijn de reacties van je publiek?
Het publiek reageert enthousiast op mijn inbreng en mijn persoonlijke verhalen, gecombineerd met kennis van het thema en af en toe de nodige humor.

Wat zijn je toekomstplannen?
Ik wil spreker zijn tijdens een vrijheidsfestival. Daarnaast wil ik op podia staan met meer dan 5000 bezoekers.

Alida Vreden-Cyrus boeken als dagvoorzitter of voor een lezing tijdens uw bijeenkomst? Ga naar haar profiel en bel/mail met ZijSpreekt.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Impressie van 15de editie Vrouw in de Media Awards op 080324 bij Beeld en Geluid in Hilversum. Presentatie: Janneke van Heugten en Marga Miltenburg

Impressie van uitreiking regionale Vrouw in de Media Awards 2023 aan de winnaars bij regionale omroepen door initiatiefnemers Janneke van Heugten en Marga Miltenburg.

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.