WEEK VAN DE WERKSTRESS

Deze week, 16 t/m 20 november, is de Week van de Werkstress. Tijdens deze week is er aandacht voor stress- en burn-outklachten en het in balans blijven op je werk; zeer relevant in deze tijden, waarin thuiswerken de norm is. ZijSpreekt licht met trots een aantal deskundigen uit die over dit thema spreken.

Annemie Schuitemaker is een expert in het balans vinden tussen werk en privé. Haar specialisaties bevatten Digital Detox Management, Technostress en Multitasken. Ze focust zich op de mens in de organisatie, waarbij ze streeft naar een goed gedoseerde werkdruk en gezonde werkstress. Ze combineert wetenschappelijke kennis met een praktische aanpak. Vanuit haar jarenlange ervaring in HRM/Consultancy inspireert ze nu anderen in het creëren van een gezonde werkomgeving.

Mascha Mooy kreeg te maken met een burn-out, maar ontdekte dat weinig gestructureerde hulp beschikbaar was. Zodoende richtte zij als burn-out-specialist Bye Bye Burnout op. In samenwerking met een team van specialisten ontwikkelde ze een 100-dagentraject voor een duurzaam herstel van een burn-out. Hierna volgde het boek Bye Bye Burnout dat zich richt op zowel werkgevers als werknemers. Haar doel is dat men burn-out signalen vroegtijdig kan signaleren en zodoende actie kan ondernemen.

Asha Kalijan is specialist op het gebied van organisatieontwikkeling. Ze begeleidt leidinggevenden en andere professionals in hun persoonlijke groei en het streven naar betere resultaten. Daarnaast is zij online coach bij managersonline. Op dit platform bespreekt zij onderwerpen als: medewerkers op afstand aansturen, oude bedrijfswaarden terugkrijgen, maar ook vragen als: ben ik wel een manager? Zij spreekt inspirerend over leidinggeven en het voorkomen van werkstress en burn-out.

Marjolein de Jong had zich in korte tijd omhooggewerkt van medewerker naar senior-manager bij een landelijke verzekeraar. Dit harde werken kwam haar duur te staan: ze raakte in een burn-out. In die tijd werden haar gedachten gevoed door de zin ‘ooit komen ze erachter dat ik het niet kan' en dit leidde tot het ‘niet goed genoeg syndroom'. Ze ontdekte dat zij niet de enige was die last heeft van deze gedachten en vanuit deze ervaringen ontwikkelde zij zich tot coach en trainer. Nu begeleidt ze vooral vrouwen om de meest krachtige versie van zichzelf te worden. 

Jennifer Elders is verzuimspecialist. Vanuit eigen ervaring met burn-out begeleidt ze werkgevers in het omgaan en voorkomen van verzuim bij werknemers. Van werkstress naar werkplezier is haar streven. Jennifer zoekt in haar werk de verbinding op tussen werkgevers en werknemers. Zo wil ze een positieve energie creëren, waarin meer begrip ontstaat. Alles vanuit haar motto: voorkom onnodig verzuim!

Evelina Zinger focust zich als adem- en bewustzijnscoach op stress en burn-out preventie. Ze begeleidt vanuit haar eigen ervaringen vele cliënten die stress ervaren op hun werk en in hun privéleven. Zo ontwikkelde ze haar eigen lezing De kracht van kiezen vanuit de gedachte dat men moet kiezen waar je je energie insteekt. Evelina heeft al velen geïnspireerd met haar lezingen. 

Ann de Bisschop heeft in haar werk een duidelijk doel: het creëren van een gezond werkklimaat bij organisaties. Vanuit jarenlange ervaring in verschillende topfuncties weet zij als geen ander hoe belangrijk welzijn op het werk is. Zodoende is ze een gewilde keynote speaker. Ze geeft concrete tips en inzichten over het verbeteren van welzijn op de werkvloer. Daarnaast schreef ze de geprezen boeken Aftellen naar maandag en Wellbeing=winst

Karen Visser begeleidt mensen die met meer plezier productiever willen zijn in hun werk. Ze helpt mensen om nieuwe werkgewoontes aan te leren. Er is niet één weg naar een fijne werkplek, maar er zijn meerdere manieren. Karen kijkt graag met je mee welke manier bij jou past. Vanuit het Nieuwe Werken leert zij mensen meer grip te krijgen op hun taken en om efficiënter te werken. 

Florien Vaessen raakte van de een op de andere dag in een burn-out. Toen kwam het besef bij haar dat haar ziekte niet op zichzelf stond, maar onderdeel was van een groot maatschappelijk probleem. Ze schreef het boek Op de bank. Hoe ik ziek werd van mijn werk. Net als een miljoen andere Nederlanders. Hierin beschrijft ze de invloed van (te) grote organisaties. Als spreker streeft ze ernaar het taboe op burn-out te doorbreken.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

In twaalf provincies is bij regionale omroepen door Janneke van Heugten van mediaplatform Vaker in de Media en Marga Miltenburg van ZijSpreekt de winnaar bekend gemaakt van de regionale Vrouw in de Media Award 2019. Video samengesteld door Geertje Algera.

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.