UITREIKING REGIONALE VROUW IN DE MEDIA AWARDS 2018

De regionale Vrouw in de Media Awards zijn uitgereikt in twaalf provincies. De winnaressen: Stynke Castelein (Groningen), Marcella Veldhuis (Friesland), Agnes Lensing (Drenthe), Chantal Westerhoff (Overijssel), Irene Korting (Flevoland), Nadine van den Hazelkamp (Gelderland), Saskia van Dockum (Utrecht), Snezana Zivcevska-Stalpers (Noord-Holland), Liana Engibarjan (Zuid-Holland), Sandra de Blaeij (Zeeland), Anne Raaijmakers (Noord-Brabant) en Nicole Ramaekers-Rutjens (Limburg).

Naast de landelijke Vrouw in de Media Award (dit jaar voor cardioloog Janneke Wittekoek) is er ook een Vrouw in de Media winnaar per provincie. De zichtbaarheid van vrouwelijke rolmodellen is immers net zo belangrijk in de lokale regionale media. Op voordracht van journalisten en het publiek zijn tien landelijke en per provincie tien regionale rolmodellen geselecteerd. Er kon tot 31 januari worden gestemd op vrouwindemedia.nl. Het publiek bepaalde met het uitbrengen van een stem wie van de genomineerden zich het beste heeft geprofileerd in de media.

De initiatiefnemers Janneke van Heugten van Mediaplatform Vaker in de Media en Marga Miltenburg van ZijSpreekt reisden na de stemming het land door om de prijzen uit te reiken. Ze kregen steevast een warm ontvangst en veel blije gezichten. Enthousiaste reacties ook op de prijs, een beeld van kunstenares Ellen Buchwaldt. De uitreikingen vonden plaats bij regionale omroepen en andere locaties. De pers was er op vele plekken bij.

De prijswinnaars:

Groningen
Stynke Castelein
, hoogleraar herstelbevordering bij ernstige psychische aandoeningen aan de Rijksuniversiteit Groningen en hoofd onderzoek bij Lentis, ontvangt de Vrouw in de Media Award 2018 voor Groningen. Castelein heeft zich in 2018 volgens 27 procent van de stemmers het beste in de media geprofileerd. Ze wordt door de stemmers geroemd omdat ze pal staat voor kwetsbare patiëntengroepen en hen een stem geeft. De beeldhouwer Natasja Bennink eindigde met 26 procent op de tweede plaats. Softbalster Dinet Oosting ontving 10 procent van de stemmen en werd daarmee derde.

Friesland
Stijlinspirator Marcella Veldhuis-Andringa uit Leeuwarden ontvangt de Vrouw in de Media Award 2018 voor Friesland. Veldhuis-Andringa heeft zich in 2018 volgens 29 procent van de stemmers het beste in de media geprofileerd. Ze wordt door de stemmers geroemd om de manier waarop zij mensen op een professionele wijze hun kracht laat ontdekken. Initiatiefnemer Fier, Linda Terpstra eindigde met 15 procent op de tweede plaats. Renate Westdijk, Directeur van Enwestdijk, ontving 13 procent van de stemmen en werd daarmee derde.

Drenthe
Melkveehouder Agnes Lensing - van de Ven uit Gasselternijveen ontvangt de Vrouw in de Media Award 2018 voor Drenthe. Lensing - van de Ven heeft zich in 2018 volgens 18 procent van de stemmers het beste in de media geprofileerd. Ze wordt door de stemmers geroemd omdat ze in de media burgers een goed beeld geeft van de problemen in de veehouderij. De arts Nour Saadi eindigde met 17 procent op de tweede plaats. Melkveehouder Eline Vedder ontving 15 procent van de stemmen en werd daarmee derde.

Gelderland
Nadine van den Hazelkamp
, ondernemer/eigenaresse van drogisterij Van der Wielen uit Deest ontvangt de Vrouw in de Media Award 2018 voor Gelderland. Van den Hazelkamp heeft zich in 2018 volgens 28 procent van de stemmers het beste in de media geprofileerd. Ze wordt door de stemmers geroemd om haar professionaliteit, klantgerichtheid en ondernemerschap. Van den Hazelkamp kwam met name in het nieuws doordat ze zich inzette voor behoud van de bijna vierhonderd jaar oude klok van Deest. Delia van de Vrugt, ondernemer Uut Twelle, eindigde met 25 procent op de tweede plaats. Bakker Wilma Hilvers van familiebedrijf Bakkerij Hilvers ontving 13 procent van de stemmen en werd daarmee derde.

Overijssel
Politiewoordvoerder/communicatieadviseur Oost-Nederland Chantal Westerhoff ontvangt de Vrouw in de Media Award 2018 voor Overijssel. Westerhoff heeft zich in 2018 volgens 35 procent van de stemmers het beste in de media geprofileerd. Ze wordt door de stemmers geroemd om haar gedegen kennis, professionaliteit en bevlogenheid. Edelsmid Sharon Pronk eindigde met 14 procent op de tweede plaats. Heleen Lansink-Marissen, melkveehouder werd voor de tweede keer genomineerd. Ze ontving 12 procent van de stemmen en werd daarmee derde.

Zuid-Holland
Binnenvaartschipper Liana Engibarjan uit Rotterdam ontvangt de Vrouw in de Media Award 2018 voor Zuid-Holland. Engibarjan heeft zich in 2018 volgens 41 procent van de stemmers het beste in de media geprofileerd. Ze wordt door de stemmers geroemd omdat ze de binnenvaart op de kaart weet te zetten en een boegbeeld is voor vrouwen in de techniek. Forensisch rechercheur Carina van Leeuwen eindigde met 22 procent op de tweede plaats. Janice Roopram, gemeenteraadslid Groep de Mos Den Haag, ontving 9 procent van de stemmen en werd daarmee derde.

Flevoland
Wethouder gemeente Dronten Irene Korting uit Swifterbant ontvangt de Vrouw in de Media Award 2018 voor Flevoland. Korting heeft zich in 2018 volgens 22 procent van de stemmers het beste in de media geprofileerd. Ze wordt door de stemmers geroemd om haar daadkracht, gedrevenheid met een luisterend oor voor de burgers. Naima Amdaouech, Ondernemer Punchclub, eindigde met 20 procent op de tweede plaats. De Sterkste vrouw van Nederland, Patricia Smit, ontving 14 procent van de stemmen en werd daarmee derde. De winnares ontvangt een beeld gemaakt door kunstenares Ellen Buchwaldt uit Zeewolde.

Zeeland
Initiatiefnemer en mede-eigenaar Kleine Porties Sandra de Blaeij uit Kapelle ontvangt de Vrouw in de Media Award 2018 voor Zeeland. De Blaeij heeft zich in 2018 volgens 47 procent van de stemmers het beste in de media geprofileerd. Ze wordt door de stemmers geroemd om haar pionierswerk voor kleine porties op de menukaart van restaurants, om voedselverspilling en overeten tegen te gaan. De politieagente in opleiding, Merel Joziasse, eindigde met 20 procent op de tweede plaats. Marga Vermue, voorzitter Vereniging Zeeuwse Gemeenten, ontving 15 procent van de stemmen en werd daarmee derde.

Noord-Holland
Snezana Zivcevska-Stalpers, Manager Technologie & Innovatie, Amsterdam ontvangt de Vrouw in de Media Award 2018 voor Noord-Holland. Zivcevska-Stalpers heeft zich in 2018 volgens 36 procent van de stemmers het beste in de media geprofileerd. Ze wordt door de stemmers geroemd als de beste vrouw in ICT. De echtscheidingsadvocaat Conchita van Rooij eindigde met 22 procent op de tweede plaats. Vivian Acquah, Ondernemer achter Viva La Vive, ontving 11 procent van de stemmen en werd daarmee derde.

Utrecht
Saskia van Dockum, directeur-bestuurder Utrechts Landschap ontvangt de Vrouw in de Media Award 2018 voor Utrecht. Van Dockum heeft zich in 2018 volgens 34 procent van de stemmers het beste in de media geprofileerd. Ze wordt door de stemmers geroemd om haar geweldige werk voor het behoud van de natuur. Nermina Kundić, Wethouder gemeente Soest, eindigde met 22 procent op de tweede plaats. Onderzoekster van de Hogeschool Utrecht Marleen Sol ontving 16 procent van de stemmen en werd daarmee derde.

Noord-Brabant
Facebookexpert Anne Raaymakers uit Eindhoven ontvangt de Vrouw in de Media Award 2018 voor Noord-Brabant. Raaymakers heeft zich in 2018 volgens 35 procent van de stemmers het beste in de media geprofileerd. Ze wordt door de stemmers geroemd om haar nieuwe inzichten, het delen van haar kennis en haar heldere uitleg over social media marketing. Jeanne Martens, Voorzitter VVAO, eindigde met 17 procent op de tweede plaats. Wereldkampioen snelfietsen Lieke de Cock ontving 11 procent van de stemmen en werd daarmee derde.

Limburg
Burgemeester gemeente Gulpen-Wittem, Nicole Ramaekers-Rutjens, ontvangt de Vrouw in de Media Award 2018 voor Limburg. Ramaekers-Rutjens heeft zich in 2018 volgens 22 procent van de stemmers het beste in de media geprofileerd. Ze wordt door de stemmers geroemd omdat ze een uitstekende ambassadeur is van (Zuid)-Limburg. Nele Valkeneers, ondernemer 2BMedical uit Geleen, eindigde met 19 procent op de tweede plaats. Voorzitter MKB-Limburg, Monique Princen-Stultiens uit Weert ontving 16 procent van de stemmen en werd daarmee derde.

Voor alle persberichten over de uitreikingen zie VIDMnl.

En bekijk ook de samenvatting gemaakt door Geertje Algera Media.

 

ZijSpreekt/februari 2019

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

In twaalf provincies is bij regionale omroepen door Janneke van Heugten van mediaplatform Vaker in de Media en Marga Miltenburg van ZijSpreekt de winnaar bekend gemaakt van de regionale Vrouw in de Media Award 2019. Video samengesteld door Geertje Algera.

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.