P.C. HOOFTPRIJS 2018 VOOR SCHRIJFSTER MARGA MINCO

De P. C. Hooftprijs 2018 is toegekend aan schrijfster Marga Minco. De 98-jarige auteur had onder meer succes met haar boek Het bittere kruid, dat in meerdere talen is verschenen. Gezien de leeftijd en gezondheid van Minco zal de prijs bij haar thuis uitgereikt worden.

De prijs is toegekend op voordracht van een jury die bestaat uit Gustaaf Peek, Mathijs Sanders, Daniëlle Serdijn, Vamba Sherif en Franca Treur.

"De romans en verhalen van Marga Minco geven vorm aan existentiële ervaringen als angst, schuldgevoel, eenzaamheid en een diep maar nauwelijks te verwoorden verlangen naar geborgenheid", staat in het juryrapport. "Zonder te psychologiseren, zonder pathetiek of pretentie, maakt zij een ondoorgrondelijke werkelijkheid invoelbaar en voorstelbaar."

De P.C. Hooftprijs (€ 60.000,-) is een van de belangrijkste oeuvreprijzen voor Nederlandstalige auteurs en wordt jaarlijks toegekend. De prijs wordt afwisselend uitgereikt aan proza-, poëzie- en essayschrijvers.

De schrijfster kreeg eerder al de Annie Romeinprijs (1999) en de Constantijn Huygensprijs (2005).

Lees meer op o.a. Parool.nl.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Ruim 100 publicaties zijn er in februari 2019 verschenen over de genomineerden en prijswinnaars Vrouw in de Media Awards 2018 (landelijk en regionaal).

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.