MET HET OOG OP DE GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN

Marije van den Berg spreekt over de lokale democratie anno nu en de rol van gemeenteraden daarin. Ze beantwoordde de vragen bij BNR over de lokale democratie. Van den Berg heeft haar sporen verdiend zowel in de praktijk (gemeenteraadslid en lokaal initatiefnemer) als onderzoeker en adviseur, en kwam de laatste jaren op tientallen plekken in het land bij lokale `democratische experimenten`.
Hoogleraar Klaartje Peters schreef opiniestuk voor Trouw: 'Stem lokaal niet voor of tegen Rutte, Pechtold of Wilders' is haar stelling.
Peters is verbonden aan de Universiteit Maastricht als hoogleraar Lokaal en regionaal bestuur.
De ZijSpreekt-experts in de lokale politiek vlnr: Adviseur Maatschappelijke Ontwikkeling Amma Asante; twaalf jarig lid van de gemeenteraad Elian Vanderheijden; Klaartje Peters; psycholoog, politicoloog en oprichtster van de cursus Politiek! voor vrouwen Marie-Anne van Reijen; Marije van den Berg; gemeenteraadslid, fractievoorzitter, lijsttrekker en wethouder bij de Eindhovense VVD Monique List;sociale innovator,  bruggenbouwer en acht jarig statenlid Naima Ajouaau; en gemeenteraadslid Gouda Thera de Haan.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Mediaplatform Vaker in de Media ((VIDMnl) en Sprekersbureau ZijSpreekt reikten in de week van 5 februari 2018 veertien prijzen uit aan de vrouwelijke experts die zich volgens het publiek het best hebben geprofileerd in de media. Samenstelling compilatie uitreiking: VIDMnl

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.