EXPEDITIE NAAR DE TOEKOMST VAN SEKS

Hoe ziet de toekomst van seks er eigenlijk uit? Dat is waar het boek van Mabel Nummerdor en Jeanneke Scholtens over gaat. De trendwatchers schreven samen ‘Holy Fuck - op expeditie naar de toekomst van seks'. De boeklancering vond plaats in De Melkweg en ZijWasErbij...

Met een sprankelend optreden lieten de twee auteurs zien hoe het boek tot stand kwam en wat de lezer zoal kan verwachten. Er rust nog altijd een taboe op het spreken over seks en Scholtens en Nummerdor willen graag het gesprek erover aangaan ondanks de schaamte die op het onderwerp drukt. Bij het kopje over de auteurs in hun boek schrijven ze: 'Praten over seks doen we zonder gêne, want schaamte vinden we allebei een overbodige eigenschap'.

Ook hadden ze twee experts uitgenodigd. Liliana Brennikmeijer –business development LELO Benelux gaf rondom schaamte en taboe het advies om vooral humor in te zetten. Het maakt het onderwerp luchtig en bespreekbaar. LELO staat voor Luxme Erotic Lifestyle Objects. Aanrader van Brenninkmeijer is de sona cruise ;-).

Fleur Hulleman, designer van erotische sculpturen die ook bij de boekpresentatie stonden opgesteld stond stil bij de vraag of we in de digitale wereld van nu elkaar nog wel blijven aanraken. Hoe houden we voelen in stand? Vragen die terugkomen in de verschillende toekomstscenario's die Scholtens en Nummerdor schetsen in hun boek. Holy Fuck geeft een blik op seks die steeds verder de toekomst in reikt, en de onderwerpen van digitalisering en robotisering zijn daar intrinsiek mee verbonden. 

Het eerste exemplaar was voor Eveline Aendekerk, directeur van Dance4Life. Zij vindt het onbegrijpelijk dat seks nog zo'n taboe is, en prijst de auteurs voor het bespreekbaar maken van het onderwerp. Ze voegde eraan toe dat elk jaar 21 miljoen meisjes wereldwijd zwanger raken. Dit is mede omdat er geen goede toegang tot seksuele voorlichting is. Waar de leeftijd voor seks in Nederland 18 jaar is, ligt deze in het continent Afrika gemiddeld op 12 jaar. Voorlichting is dus hard nodig.

Holy Fuck is mooi vormgegeven, veel illustraties en bevat heel veel prettig leesbare informatie. In zeven toekomsttijdperken wordt beschreven hoe (-en of) seks tot 2075 in ons leven een rol speelt. Van sekstremisme naar babymachine. Een aanrader voor iedereen die nieuwsgierig is naar seks en de toekomst. Het is uitgegeven door S2 uitgevers en te koop voor € 22,50.

Foto: Jeanneke Scholtens, Marga Miltenburg ZijSpreekt, Mabel Nummerdor.

Lees ook het interview met Scholtens en Nummerdor op de site van Eva Jinek KRO-NCRV: Hebben we over 50 jaar nog wel seks met elkaar?

Eerder schreef marketier en trendwatcher Mabel Nummerdor Miss Marketing, business in de Evanomie en ook van die boekpresentatie deed ZijSpreekt verslag.  

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

In twaalf provincies is bij regionale omroepen door Janneke van Heugten van mediaplatform Vaker in de Media en Marga Miltenburg van ZijSpreekt de winnaar bekend gemaakt van de regionale Vrouw in de Media Award 2019. Video samengesteld door Geertje Algera.

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.