Lorraine Vesterink. Veel mensen denken dat je charisma hebt, of niet, maar volgens Lizet en Lorraine kun je het aanleren. In een afgeladennbsp;Villa Amalianbsp;in Baarn presenteerden ze op 25 juni de resultaten van hun bevindingen, die ze in twee jaar onderzoek hebben opgedaan ennbsp;ZijWasErbij."> Lorraine Vesterink. Veel mensen denken dat je charisma hebt, of niet, maar volgens Lizet en Lorraine kun je het aanleren. In een afgeladennbsp;Villa Amalianbsp;in Baarn presenteerden ze op 25 juni de resultaten van hun bevindingen, die ze in twee jaar onderzoek hebben opgedaan ennbsp;ZijWasErbij." /> Lorraine Vesterink. Veel mensen denken dat je charisma hebt, of niet, maar volgens Lizet en Lorraine kun je het aanleren. In een afgeladennbsp;Villa Amalianbsp;in Baarn presenteerden ze op 25 juni de resultaten van hun bevindingen, die ze in twee jaar onderzoek hebben opgedaan ennbsp;ZijWasErbij." />
CHARISMA IS TE LEREN

Voor hun boek Charismatische Vrouw, Hoe haal je het maximale uit jezelf interviewden ze zes experts op een aspect van charisma, voegden hun eigen kennis toe en ontwikkelden acht stappen om meer uitstraling te creëren. Het leidt volgens de auteurs tot meer succes en geluk. Voor jezelf en anderen. 

Ze realiseerden zich bij het schrijven van het boek hoe belangrijk charisma voor vrouwen is: 'Met een sprankelende uitstraling beteken je meer voor anderen in je omgeving en inspireer je. Hoe meer charisma, hoe succesvoller en hoe beter zichtbaar'. Charisma gaat over zelfvertrouwen, overtuigingskracht, stemgebruik, financiële onafhankelijkheid, houding, communicatie, uiterlijk, aantrekkingskracht en schoonheid.

Marga Miltenburg 15 profielKoningin Máxima is volgens Lizet en Lorraine hét voorbeeld van de charismatische vrouw. Zij siert dan ook de omslag. De binnenflap toont elf uitspraken van - volgens de makers - ook charismatische vrouwen, onder wie de dame van ZijSpreekt (foto): 'Charisma is wat je laat zien als je positief in het leven staat'. Zij liet zich voor deze gelegenheid portretteren door huisfotografe Suzanne Hanekamp. Lees het vooral zelf en laat je inspireren door o.a. overtuigingsexpert Pacelle van Goethem (autoriteit), media-expert Janneke van Heugten (media-aandacht) en presentatrice Kim Köttner (aantrekkingskracht).

Het eerste exemplaar ontving Maria Genova, journaliste en schrijfster van o.a. Komt een vrouw bij de hacker en Gedwongen Liefde. De financiering van het boek is tot stand gekomen door crowdfunding. Al binnen twee weken na de start van het project was 90% toegezegd! Uiteindelijk ontvingen ze 110% van het streefbedrag. Het boek is voor 24,95 te bestellen op Management Boek. De auteurs doneren de royalties aan twee stichtingen die als doel hebben vrouwen en kinderen meer zelfvertrouwen te geven: Stichting Dag Mooie Dag en The Future of Hoop.

Tijdens de feestelijke presentatie liet Zij van ZijSpreekt zich fotograferen met oud-collega's binnen de omroep: presentatietrainer Jaap Brand en radiocollega Anne Boermans, met Pacelle van Goethem (binnenkort bij ZS) en natuurlijk met de schrijfsters zelf.

juni 15 096bSmalljuni 15 090 Smalljuni 15 112 Small
Maria Genova tussen Lorraine (links) en LizetCrowdfunders en rolmodellen in de zaalAcht van de elf vrouwen met charisma die worden geciteerd
juni 15 115 Smalljuni 15 125 Small juni 15 118 Small
Met Pascale van Goethem, overtuigingsexpertIngrid Stoop (expert MatriXmethode) en Karima Matser (Muziek Werkt)MM tussen trainers Jaap Brand (links) en Anne Boermans
juni 15 128cSmalljuni 15 134 Smalljuni 15 129b Small
Lizet met Janneke van Heugten, expert mediaOmslag en binnenflapTot slot zelf met de schrijvers in beeld

Een uitgebreid foto-verslag staat op https://www.facebook.com/charismatischevrouw

Marga Miltenburg
25 juni 2015

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

De landelijke Vrouw in de Media Award 2022 is voor Mirjam Kaijer. Ze schreef het boek 'Ik ben geen man' en ze richtte Voices for Women op waarmee ze aandacht vraagt voor meer onderzoek naar de man-vrouwverschillen in de zorg. Bekijk de impressie van de overhandiging door de initiatiefnemers Expertdatabase Vaker in de Media en Sprekersbureau ZijSpreekt.

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.