AND THE NOMINEES ARE… VROUW IN DE MEDIA AWARD & YOU GO GIRL 2017

De nominaties voor de Vrouw in de Media Award 2017 en de aanmoedigingsprijs You Go Girl zijn bekend. Deze awards zijn een initiatief van Mediaplatform VIDM.nl en sprekersbureau ZijSpreekt. Op voordracht van journalisten en voordrachten door het publiek zijn 20 vrouwelijke deskundigen geselecteerd die in aanmerking komen voor een van de twee prijzen. Er kan gestemd worden tot zondag 4 februari op www.vrouwindemedia.nl. (foto prijswinnaars 2016: Dafne Schippers vertegenwoordigd door broer Derek en Anita de Wit van de stichting StopLoverBoys).

Voor de nominaties van de VIDM-award is gekeken naar hun opvallende aanwezigheid in de landelijke media. Er is een diverse en hoogstaande lijst uit gekomen dit jaar. Een goede reflectie van de vrouwelijke deskundigheid die Nederland rijk is. Tevens heeft een jury van journalisten de nominaties voor de YGG-award gekozen.

Vanaf vandaag kan het publiek stemmen op de genomineerden, en zo vertellen wie zij zien als de deskundige die zich het best heeft geprofileerd in de media.

De prijzen zijn beelden gemaakt door kunstenares Ellen Buchwaldt.

Genomineerd voor de Vrouw in de Media Award 2017 zijn in alfabethische volgorde:

Barbara Baarsma (directeur Kennisontwikkeling bij de Rabobank, hoogleraar marktwerking en mededingingseconomie aan de Universiteit van Amsterdam en Kroonlid bij de Sociaal Economische Raad (SER)), Clarice Gargard (columnist, documentairemaker, spreker, vertegenwoordigt Nederland als VN-vrouwenvertegenwoordiger in 2019), Annemarie Heite (docent marketing Hanze Hogeschool, woordvoerder project De Stille Beving in provincie Groningen), Beatrice de Graaf (hoogleraar History of International Relations and Global Governance Universiteit Utrecht. Expert terrorisme), Hasna El Maroudi (Blogger voor o.a. Huffington Post en Joop.nl, Heeft zich geroerd in de #MeToo discussie), Anousha Nzume (actrice, columniste, programmamaker en auteur van ‘Hallo, witte mensen'), Lilianne Ploumen (Tweede Kamerlid PvdA en initiatiefnemer van She Decides, het fonds voor seksuele rechten en reproductieve gezondheid van vrouwen), Carola Schouten (Vicepremier en minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, mede-onderhandelaar voor de Christen Unie tijdens de formatie), Romana Vrede (actrice bij het Nationaal Toneel, winnaar van de Theo d'Or 2017), Sarina Wiegman (bondscoach van het Nederlands Vrouwenelftal dat het Europees kampioenschap won).

De Vrouw in de Media Award wordt voor de negende keer uitgereikt. Eerder ging de prijs naar Neelie Kroes (2009), Femke Halsema (2010), Petra Stienen (2011), Tineke Ceelen (2012), Anky van Grunsven (2013), Wanda de Kanter (2014 en 2015) en Dafne Schippers (2016).

You Go Girl Award
De You Go Girl Award is een aanmoedigingsprijs en inspiratieaward voor vrouwelijke deskundigen die het afgelopen jaar zichtbaar zijn geweest in de media. Tot 31 december jl. konden er deskundigen worden aangemeld, en dit resulteerde in een record aantal voordrachten (maar liefst 60)! Hieruit is een nominatielijst van 10 vrouwelijke deskundigen geselecteerd.

De jury bestaande uit Marianne Verhoeven (hoofdredacteur maandblad Opzij en voorzitter van de jury), Diana Matroos (Interviewer bij BNR Nieuwsradio en jarenlang nieuwsgezicht bij RTL) en Noor Spanjer (verantwoordelijk voor onlineplatform voor vrouwen: Broadly, onderdeel VICE), nomineert voor deze aanmoedigingsprijs:

Kinderwenscoach Sara Coster, Feminist, activist en schrijver Anne Fleur Dekker, Fashionactivist, creative consultant en oprichter van het online platform Diversity Rules Janice Deul, Oprichter Profit First Nederland Femke Hogema, Nationaal, Europees en Wereldkampioen etaleren Pien Hoveling, Mede-oprichter van de Women in Cyber Security Foundation Mary Jo de Leeuw, Oprichter van Stem op een Vrouw Devika Partiman,Vermogensbeheerder Judith Sanders, Bioloog en hoogleraar ecologie Louise Vet, Vrijwilliger voor de Nederlandse Stoma Vereniging Carlijn Willemstijn (foto: Thierry Schut).

Tot slot: naast de landelijke Vrouw in de Media Award en de You Go Girl Award zal er dit jaar voor de tweede keer een Vrouw in de Media winnares per provincie zijn. De zichtbaarheid van vrouwelijke rolmodellen is immers net zo belangrijk in de lokale regionale media. Ook deze deskundigen zijn gekozen op voordracht van journalisten, actief in de regionale media.

Wie krijgen de Vrouw in de Media Awards 2017? Stem op www.vrouwindemedia.nl en laat ook anderen weten dat zij hun stem kunnen uitbrengen op de meest geprofileerde vrouw in het nieuws.

De Vrouw in de Media Awards 2017 wordt mede mogelijk gemaakt door:

 Logo VIDM 15 ZijSpreekt Logo RGB  Logo Ellen Buchwaldt  Logo Geertje Algera

en Coalitie Beeldvorming in de media / ministerie OCW.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Mediaplatform Vaker in de Media ((VIDMnl) en Sprekersbureau ZijSpreekt reikten in de week van 5 februari 2018 veertien prijzen uit aan de vrouwelijke experts die zich volgens het publiek het best hebben geprofileerd in de media. Samenstelling compilatie uitreiking: VIDMnl

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.