Petra Stienen. Ze krijgt de prijs vanwege haar vermogen de stem van vrouwen, binnen en buiten Nederland, via haar werk door te geven en te versterken."> Petra Stienen. Ze krijgt de prijs vanwege haar vermogen de stem van vrouwen, binnen en buiten Nederland, via haar werk door te geven en te versterken." /> Petra Stienen. Ze krijgt de prijs vanwege haar vermogen de stem van vrouwen, binnen en buiten Nederland, via haar werk door te geven en te versterken." />
ALETTA JACOBSPRIJS 2016 VOOR PETRA STIENEN

Bovendien weet zij het onderwerp 'de rol van vrouwen' in een hedendaags en internationaal perspectief te plaatsen. Petra is 'Trots om na oa Lilian Gonçalves, NeelieKroes, Els Borst en Noeleen Heyzer de prijs te krijgen'. Ze ontving eerder in 2012 de Vrouw in de Media Award (van ZijSpreekt en mediaplatform VIDM.nl) voor de voor de deskundige vrouw die zich het best profileerde in de media in 2011.

Boekomslag Donderberg Petra StienenVolgens juryvoorzitter prof. dr. Janka Stoker heeft Petra Stienen 'het vermogen ruimte te creëren voor het andere geluid van vrouwen én mannen in Nederland en de Arabische wereld. Haar persoonlijke reis van de Donderberg in Roermond via de Arabische wereld richting literatuur en politiek is heel inspirerend voor velen'.

De jury is onder de indruk van haar expertise, haar diplomatieke én journalistieke kwaliteiten, haar uitgesproken belangstelling voor de rol van vrouwen en haar vermogen om het perspectief van anderen een podium te geven.

De Aletta Jacobsprijs werd op 7 maart 2016 uitgereikt. ZijSpreekt was erbij. Shirin Musa sprak over tegengaan huwelijksdwang, prof. Janka Stoker lichtte de prijstoekenning toe, Suzan Seegers zong op z'n Limburgs 'het liedje van mijn leven' en de prijswinnares dankte haar moeder voor 'sla je vleugels uit als je hoog wilt vliegen' en wenste haar dochter hetzelfde.

Petra Stienen AlettaJacobsPrijs 1Petra Stienen AlettaJacobsPrijs 2Petra Stienen AlettaJacobsPrijs 3
Janka StokerShirin MusaSuzan Zeegers
Petra Stienen AlettaJacobsPrijs 4Petra Stienen AlettaJacobsPrijs 7Petra Stienen AlettaJacobsPrijs 9
De uitreikingDankwoordMet Marga Miltenburg

Lees meer op de site van de RUG

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Impressie van 15de editie Vrouw in de Media Awards op 080324 bij Beeld en Geluid in Hilversum. Presentatie: Janneke van Heugten en Marga Miltenburg

Impressie van uitreiking regionale Vrouw in de Media Awards 2023 aan de winnaars bij regionale omroepen door initiatiefnemers Janneke van Heugten en Marga Miltenburg.

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.