• header defnw
 • Zij Spreekt
 • Zij Spreekt

Deskundige Sprekers (V)

Neske Beks thumbAnna Spohr 13 thumbDENISE JANNAH thumbRenske Tjoelker thumbAlexandra Smith 17 thumbFleur Ravenbergen thumbFunda Mujde 16 thumb
ZijSpreekt
beschikt over een groot bestand (600+) van deskundige vrouwen op vele vakgebieden. Bekijk alle sprankelende sprekers en dagvoorzitters. En een aantal referenties.
Babette Porcelijn thumbRajae el Mouhandiz StanderStoepker 16 thumbBette Dam thumbSentini Grunberg 16 thumb Karsu thumbAnke Siegers 15 thumbJoke Hermsen 15 thumb
Kim Coppes 17 thumbAndrea Walraven 17 thumbEfza Beria stner 17 thumbFiona Kloosterman thumbEmine Bozkurt thumbRaja Felgata 17 thumbPascale Bruinen 16 thumb 

ZijSpreekt Nieuwsbrief

ZijSpreekt brengt iedere maand een nieuwsbrief uit. Bekijk online de juli nieuwsbrief f (no. 93) met o.a. de biografieën van twee grandes dames, het ontstane tumult rondom de vrouwelijke stem op de radio, meer (jonge) vrouwen aan tafel bij Jinek, een Gelderse gedeputeerde die nee zegt tegen het mannenpanel, Wonder Woman, kleurrijk gezelschap bij Etnische Zakenvrouwen in ZijWasErbij, in de media en meer. Geïnteresseerd? Meld je direct aan onder de brief of vul het contactformulier in.

Meer nieuws

Afdrukken

Tamara Straatman

Tamara Straatman 16 1Geluk, gezondheid en succes

Tamara Straatman (1983), NLP Quality of Life Coach, is een ervaringsdeskundige in het creëren van een gelukkiger, gezond én succesvol leven. Zij geeft zowel privé als zakelijke coaching/ training en verzorgt inspirerende lezingen. Voor elke individu die de 'hoogste kwaliteit' van zijn leven wil leven!

Tamara heeft vanuit haar eigen succesvolle resultaten de Zelf-liefde Methode ontwikkeld. Hieraan koppelt ze de kennis van Albert Einstein (Quantum Fysica) met Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP). Deze Zelf-liefde methode geeft inzicht in het ontstaan van onze problemen (qua geluk, gezondheid en succes) en het gemakkelijk oplossen van deze problemen. Meestal richten wij onszelf op het oplossen van de externe symptomen die onze interne problemen veroorzaakt hebben, maar hiermee lossen we het probleem in feite niet op. Het blijft zelfs bestaan en wordt op lange termijn van kwaad tot erger. Want als je altijd doet, wat je altijd deed, zal je ook krijgen, wat je altijd kreeg.

Tamara Straatman fotogalerij

Tamara's bijzondere levensverhaal
Ik was 23 en wilde dood… En nee, geluk zit niet in een pilletje!
Zonder enige vorm van symptoombestrijding (medicatie of operatie) is Tamara klachtenvrij van allerlei chronischeaandoeningen zoals: Depressie, burn-out, obesitas, ontstoken darmen, eczeem aanvallen, spierspanningen, rugklachten, vegetatieve klachten, extreme moeheid. Puur door zich te focussen op de interne veroorzaker van deze externe klachten. (Epi-gentica)

You Go Girl award
Afgelopen jaar (2015/2016) verscheen Tamara in talloze media met haar bijzondere levensverhaal en dito resultaten. Haar expertise is niet onopgemerkt gebleven, want naast de nodige media aandacht leverde dit haar ook een nominatie voor de You Go Girl award op!
Een onafhankelijke jury bestaande uit Irene de Bel (Opzij), Geertje Algera (KRO-NCRV) en Harmke Oudenampsen (NOS) heeft uit een groot aantal inzenders, vijf deskundigen geselecteerd die afgelopen jaar veelvoudig in de media te zien of te horen zijn geweest met hun expertise én waarvan zij nog veel potentie verwachten in de toekomst.

Boegbeeld anti-pest campagne
Ook was ze in 2016 afgelopen jaar (juni 2016) boegbeeld van de landelijke anti-pest campagne van minister Lodewijk Asscher. Ruim 1,2 miljoen werknemers hadden het afgelopen jaar te maken met discriminatie, pesten en (seksuele) intimidatie op het werk. Tamara zegt nee tegen pesten met haar eigen pest-verhaal. Ze wil hiermee pesters bewust maken van de emotionele gevolgen en de gepeste personen inspireren voor zichzelf op te komen. Zodat pesten geen enkele kans meer krijgt.
Volgens Tamara is pesten zoiets als bommen gooien met woorden. En ze vindt het vreselijk dat pestgedrag getolereerd wordt. Voor haar betekent verbaal geweld net zoveel als fysiek geweld. Beide moeten bestraft worden. Anders gaat het van kwaad tot erger, aldus Tamara. 'Je had beter een eind kunnen maken aan je leven, dan hadden wij tenminste geen last meer van je gehad.' Dat noemt ze het ergste wat haar ooit gezegd is. Maar tegelijkertijd ook het beste wat haar ooit is overkomen. Het maakte haar beresterk en bepaalde al haar succes. Van depressief naar dolgelukkig. 25 kilo overgewicht kwijt. Alle chronische lichamelijke klachten weg. Van een lelijk eendje transformeerde ze in een mooie stralende vrouw. Van viswijf tot internationaal model. En dat allemaal dankzij haar pesters en haar eigen inzichten.
Bekijk hier Tamara's optreden bij RTL Nieuws en Omroep Brabant.

VIVA 400 award
En nu is Tamara genomineerd voor een VIVA 400 award (oktober 2016) omdat ze dit jaar het boegbeeld van de anti-pestcampagne van minister Lodewijk Asscher was. De VIVA400-lijst bestaat ook dit jaar weer uit een mix van bijzondere vrouwen. Van groene denkers tot wetenschappers en van stuntvrouwen tot ontwerpsters. Eén ding hebben ze gemeen: ze vallen op in hun vakgebied vanwege hun succes, doorzettingsvermogen en uiteraard talent.

NICE congres
Daarnaast stond ze onlangs op het NICE congres (oktober 2016) als spreekster over: 'Het reptielenbrein versus angst. En wat is de relatie hiermee tot je gezondheid?'. Ten overstaan van zo'n 150 deskundigen op het gebied van cardiologie deelde ze haar kennis om ziekte/ gezondheid via een andere manier te bekijken als de bekende regulierBoekomslag Tamara Straatmane weg. Zodat de hoge zorgkosten en de vele westerse chronische ziektes niet langer een maatschappelijk probleem hoeven te vormen.

E-book
Ze schreef The Secret of Life: Het handboek voor een gelukkiger, gezond én succesvol leven! (2015)
En ook het E-book Het geheim van een gelukkiger, gezond én succesvol leven! (2014)

Tamara spreekt over:
- Ik was 23 en wilde dood… En nee, geluk zit niet in een pilletje!
- Het reptielenbrein versus angst. En wat is de relatie hiermee tot je gezondheid?
- Pesten is niet leuk! Wees jezelf bewust van de akelige gevolgen van pestgedrag…

En over:

 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Eerlijke communicatie
 • When Quantum Fysica meets NLP, magic happens!
 • De Zelf-liefde methode
 • Geluk, gezondheid en succes
 • Problemen oplossen i.p.v. symptoombestrijding
 • Het magische domein van het onderbewustzijn
 • Geluk als Lifestyle

Tamara boeken? Vul dan het contactformulier in of bel met ZijSpreekt: 06-53148796.

Terug naar Sprekersoverzicht

ZijSpreekt

Marga Miltenburg 15 profielZijSpreekt is hét sprekersbureau voor vrouwelijke deskundigen. Directeur en initiatiefnemer Marga Miltenburg (MM) is zelf jarenlang actief als dagvoorzitter en wil met dit bureau meer vrouwen op de voorgrond laten treden op congressen en symposia. Het doel: op podia en in de media een evenwichtiger beeldvorming tot stand brengen. (foto gemaakt door Suzanne Hanekamp)

ZijSpreekt beschikt over een ruim bestand (600+) van deskundige vrouwen op vele vakgebieden. Vrouwen die boeiend kunnen vertellen over hun vakgebied en inzicht verschaffen op de terreinen waarop ze hun deskundigheid hebben bewezen.

ZijSpreekt bemiddelt deskundige vrouwen als spreker op congressen en symposia of die als gast kunnen optreden in praatprogramma's op radio en televisie. Marga Miltenburg werkte zelf jarenlang bij de KRO als programmamaker, eindredacteur, hoofd informatie radio.

'De samenwerking met Marga Miltenburg van ZijSpreekt was erg prettig. Zij heeft ons goed geadviseerd en het was fijn dat zij zo met ons heeft meegedacht. We hopen in de toekomst nogmaals samen te werken.'– Corrie in 't Hout, In 't Hout & De Wilde, organisator jaarlijkse Business Meets Rabo - november 2015.

Recente opdrachtgevers zijn o.a. ArboNed, KICK-ICT, Stichting Arq, WMO burgerplatform, Kracht on Tour, Gemeente Groningen, NFI, CultuurCollege, Rabobank Nederland, Luminex BV, Deutsche Bank Nederland, KNMG, Elsevier BV, Ministerie VWS, Bouwend Nederland, NEPROM, Kunsten '92, BredaPhoto,  Verzetsmuseum Zuid-Holland, Sanoma Media België, Sociale Verzekeringsbank, Gemeente Nieuwegein, Wonen Limburg, Provincie Noord-Holland, Tante Louise-Vivensis, Talent naar de Top, Ministerie Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, Ministerie Infrastructuur en Milieu, Zweedse Ambassade, Universiteit van Wageningen, Soroptimisten, Stedelijk Museum.

‘We kijken met een heel tevreden gevoel terug op de presentatie van Naema Tahir. De opkomst was geweldig en de avond is als heel positief beoordeeld. Naema sprak open over haar eigen ontwikkelingen en haar verhaal, waarin zij ook haar visie, analyse en dilemma’s verwerkte, maakte veel indruk en zette het publiek aan tot nadenken over hun eigen levensvragen.’ – Inge van Ooijen namens Soroptimistenclub Schouwen-Duiveland - december 2016.

Vrouwelijke sprekers vinden in ZijSpreekt een raadgever hoe zich het beste op het podium te presenteren. De training 'Sprankelend Presenteren' met mede-trainer Violet Falkenburg is daarvoor ontworpen en zo'n 300 vrouwen hebben de training inmiddels gevolgd. Ook geeft Marga Miltenburg de workshop 'zichtbaarheid en presentatie' o.a. voor ProDemos.

De deelnemers geven haar een 8,8: 'Enthousiast, deskundig, toegankelijk, plezierig, effectief, leuk om naar te kijken, humor en houdt de aandacht goed vast. Marga heeft ons echt heel prettig meegenomen in alle facetten van jezelf presenteren.'

Samen met mediaplatform VIDM.nl is ZijSpreekt initiator van de Vrouw in de Media Award die sinds 2010 jaarlijkLogo 1001 20ste eeuws wordt uitgereikt aan de deskundige vrouw die zich het best heeft geprofileerd in de media.

ZijSpreekt is ambassadeur van de crowdfundingscampagne 1001 vrouwen in de 20ste eeuw.

ZIJ in de Media

De Vrouw in de Media Awards 2016 zijn 25 januari 2017 bekend gemaakt. Videoreportage van de overhandiging Vrouw in de Media Award 2016 voor atlete Dafne Schippers.

Anita de Wit van StopLoverboysNU ontving de You Go Girl Award. Marga Miltenburg van ZijSpreekt en Janneke van Heugten Mediaplatform VIDM zochten haar op. Video's gemaakt door Geertje Algera.

ZijSpreekt Trainingen

Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn'. Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de Training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie en gun jezelf ook een sprankelende presentatie.

ZijSpreekt Facebook

ZijSpreekt Trending